Gemeente Voerendaal

\ 7/11/2008 - Nationale Dag van Respect

Tientallen respectactiviteiten in heel Nederland In navolging van twee succesvolle jaren in 2006 en 2007, staat op 13 november 2008 opnieuw respect centraal tijdens de derde nationale Dag van Respect. Deze dag vormt het feestelijk slot van een lestraject dat momenteel door 100.000 kinderen op 2.000 basisscholen wordt gevolgd, en door een groeiend aantal scholieren van de middelbare school.

Honderden gastlessen
De Stichting Dag van Respect wil bij jongeren het vermogen ontwikkelen om met een respectvolle houding in het leven te staan. Een samenleving waarin iedereen openstaat voor de wereld om zich heen. Waarin mensen elkaar en hun omgeving respecteren. Elk jaar worden betrokken Nederlanders (BNrs) uitgenodigd om op de ochtend van de Dag van Respect hun persoonlijke verhaal over respect te vertellen.

Gemeenten enthousiast over Dag van Respect
Niet alleen geeft 20% van alle burgmeesters een gastles tijdens de Dag van Respect, ook staan die dag tientallen wethouders en raadslieden voor de klas. Er zijn ook gemeenten die iets extras doen zoals de gemeente Bergen op Zoom. Daar vindt een complete gemeentelijke Respectdag plaats voor zowel de groepen 7&8 van het basisonderwijs als voor VMBO(t)-brugklassers van diverse scholen voor voortgezet onderwijs.

In de gemeente Voerendaal zullen gastlessen worden verzorgd op de Brede School Cortemich door burgemeester drs. E.A.J. Sprokkel en op Basisschool Ummer Clumme en Basisschool St. Theresia door wethouder P.J.J. Verbraak.
Over de Dag van Respect
Stichting Dag van Respect is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld. Daarom startte hij een project waarin kinderen zelf actief met respect bezig zijn. Deze stichting stimuleert inmiddels het hele jaar door respect in de maatschappij.