Persberichten Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht, 07-11-2008

Nepwapens aangetroffen

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagochtend werden twee personen aangehouden omdat zij (nep)vuurwapens in hun bezit hadden. Na binnengekomen informatie werd een 23-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden. Hij zou een vuurwapen in zijn bezit hebben. In zijn woning werden twee delen van een nepwapen aangetroffen en in beslag genomen. Bij een 24-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd eveneens huiszoeking gedaan. Bij hem werd ook een (nep)vuurwapen aangestoffen. De mannen werden ingesloten voor verhoor en zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Fietsers botsen

VEENENDAAL Op de kruising Oleander/Boslaan zijn donderdag 6 november rond 16.00 uur twee fietsers tegen elkaar gebotst. Hierbij is een 76-jarige vrouw uit Veenendaal licht gewond geraakt aan haar gezicht.

Een 12-jarige jongen uit Veenendaal fietste met een groepje vrienden over de Boslaan. Bij de kruising met de Oleander dacht hij dat de groep af zou slaan, maar zijn vrienden reden rechtdoor. Hij moest hierdoor uitwijken en botste tegen de 76-jarige fietster die hierbij ten val kwam. De vrouw is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

Speeltoestel in brand

VEENENDAAL Op 6 november rond 20.50 uur kreeg de politie een melding van brandstichting op de Distelvink. Ter plaatse bleek een speeltoestel in de brand te zijn gestoken. Buurtbewoners hadden het brandje al geblust. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van dit incident. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.