Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Gemeenteraad akkoord met WMO-beleidsagenda

gepubliceerd op : 7-11-2008

De beleidsagenda Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is aangenomen door de gemeenteraad. In de beleidsagenda is in grote lijnen omschreven hoe Oldenzaal de komende jaren de Wmo wil gaan uitvoeren.

De speerpunten worden samen met partners als welzijnsinstellingen, politie en woningbouwvereniging nader uitgewerkt. Volgens de Wmo zijn gemeenten verantwoordelijk voor onder meer hulp in de huishouding, vervoersvoorzieningen, mantelzorg en een deel van de geestelijke gezondheidszorg. Verschillende fracties tonen zich bezorgd over het feit dat de beschikbaar gestelde budgetten ontoereikend zijn. Het college van B en W vraagt hier in politiek Den Haag aandacht voor.

Oldenzaal gaat, in nauwe samenspraak met de Vereniging Nederlandse gemeenten, actie ondernemen tegen de voorgenomen sluiting van de vestiging van de Werkmarkt. Een motie van de WerknemersGroepering met deze strekking sluit aan op een brief die Oldenzaal, samen met de gemeenten Dinkelland en Losser, zal versturen richting de directie van het overkoepelende Werkbedrijf en politiek Den Haag. De Werkmarkt Noord-Oost Twente draait volgens het college goed.

De gemeenteraad nam afscheid van raadslid Judith Vos - Ten Hoeseler (VVD). Zij kan het raadswerk niet meer combineren met haar werk en gezin. Burgemeester Backhuijs betitelde haar bijdragen als "kort en kordaat". Vos - Ten Hoeseler is opgevolgd door Lex Schukking.