Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 06-11-2008

Politie houdt doorrijder aan

RODEN Woensdagmorgen hield de politie een 38 jarige man uit Steenbergen (Drenthe) aan op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. Omstreeks 08.00 botsten op de kruising van de Roderweg met de Weidebloemenweg in Roden twee personenautos op elkaar. Een 46 jarige automobilist uit Roden kreeg geen voorrang van een andere automobilist. Beide autos stopten en de bestuurders hadden kort contact met elkaar. Toen de man uit Roden naar een woning liep om de politie te bellen ging de andere automobilist er vandoor. O.a. doordat een deel van het kenteken bekend was en bekend werd waar de man vermoedelijk werkte kon de politie de auto van dee doorrijder opsporen in Haulerwijk en de bestuurder aanhouden. De politie onderzoekt of de auto van de man verzekerd is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. (08-189427)

Met auto over de kop

TIENDEVEEN Op de Hoogeveenseweg in Tiendeveen vloog donderdagmorgen een 21 jarige vrouw uit Hoogeveen met haar auto over de kop. Ze raakte daarbij licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw had niet gedronken. In een lange bocht verloor ze de macht over het stuur. Ze kwam met haar auto in de berm, daarna in de sloot om vervolgens de weg weer op te stuiteren waar de auto op de kop tot stilstand kwam. (08-189699)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie op de Schutstraat in Hoogeveen een 51 jarige inwoner van die plaats aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 0,6 promille een auto. Na het afnemen van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van één uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-189689)

COEVORDEN De politie vorderde in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs in van een 36 jarige inwoner van Erica. De man reed slingerend met zijn auto over de Burgemeester Reithsingel in Coevorden. Agenten die dit zagen controleerden de man en stelden vast dat hij gedronken had. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,8 promille. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De man is met een rijverbod van negen uur weer in vrijheid gesteld. (08-189692)

Aangehouden na negeren stopteken

EMMEN Na een achtervolging hield de politie woensdagavond op de Phileas Foggstraat in Emmen een 31 jarige automobilist uit die plaats aan. De man passeerde op de Dordsestraat in Emmen (50 km weg) met 99 km per uur een lasercontrole van de politie. Hij negeerde een stopteken en ging er, achtervolgd door een politieauto, als een haas vandoor. Deze achtervolging eindigde op de Phileas Foggstraat waar de man uiteindelijk zelf maar stopte. De man had gedronken (1,3 promille), zijn rijbewijs is i.v.m. een eerdere alcoholovertreding ongeldig verklaard en bovendien moest hij nog twee openstaande boetes van in totaal 228,- betalen. Na de ademanalyse, het afleggen van een verklaring en het betalen van de boetes, is hij met een rijverbod van zes uur weer in vrijheid gesteld. (08-189656)

Winkeldievegge aangehouden

EMMEN In een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen is woensdagmiddag een 32 jarige vrouw uit Ter Apel aangehouden. Toen ze met haar kinderwagen naar buiten liep ging het alarm af. Winkelpersoneel hield haar staande en vond in de kinderwagen een paar laarzen dat niet waren afgerekend. De vrouw is overgedragen aan de politie en nadat ze op het politiebureau een verklaring had afgelegd is vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-189617)

Aangehouden na mishandeling

EMMEN In de Fokkingeslag in Emmen hield de politie woensdagmiddag een 40 jarige bewoner van die straat aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 65 jarige buurman. Deze deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De twee mannen kregen een woordenwisseling en handgemeen nadat iemand anders de deur van de schuur waarin de verdachte op dat moment was op slot had gedaan. De verdenking ging naar de buurman temeer omdat er al langere tijd onderlinge problemen zijn. De verdachte ging naar de woning van het slachtoffer en mishandelde de man. (08-189547)

Branden

EMMEN Woensdagavond brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in een bijgebouw en bijkeuken van een woning aan de Valtherlaan in Emmen. De bewoner zag bij thuiskomst zijn woning vol rook staan. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. (08-189658)

ASSEN Donderdagmorgen veroorzaakte kortsluiting in de elektriciteit van een winkel met bovenwoning aan de Einsteinlaan in Assen voor grote rookontwikkeling. De brandweer bracht de boel weer onder controle en voorkwam dat het een grote brand zou worden. Een persoon is door ambulancemedewerkers behandeld voor het binnenkrijgen van rook. (08-189776)

Aangehouden na bedreiging

EMMEN Woensdagavond hield de politie een 60 jarige inwoner van Emmen aan op verdenking van het met de dood bedreigen van zijn echtgenote. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte. (08-189644)

Niet voldoen aan vordering politie

HOOGEVEEN Op de Amalia van Solmsstraat in Hoogeveen hield de politie woensdagmiddag een 20 jarige inwoner van die plaats aan. De man zorgde voor veel lawaai en problemen bij een woning is deze straat. De gewaarschuwde politie vorderde een aantal keren van de man dat hij moest vertrekken. Toen hij dit niet deed en doorging met het verstoren van de openbare orde is hij aangehouden. Op het politiebureau legde hij een verklaring af waarna hij in vrijheid is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (08-189636)

Contactpunt

HOOGEVEEN Vrijdag nemen politie Drenthe en het Roelof van Echten College in Hoogeveen een contactpunt tussen school en politie in gebruik. Zie het bericht hierover op de homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.