Siemens

Persbericht

0811. 130

Den Haag, vrijdag 7 november 2008

Nieuwe Instabus-interface producten van Siemens voor gebouwenautomatisering

Siemens heeft het leveringsprogramma voor Gamma Instabus uitgebreid met drie innovatieve modules voor de gebouwenautomatisering. Nieuw zijn de module N 305 om verschillende scenarios voor verlichtingsmogelijkheden of afloopprogrammas op te roepen, de modulaire schakelactor N 512/11 voor het schakelen van 3, 6, 9, 12 of 15 belastingen tot 16 A en de Gamma IP-viewer N151 als IP-interface en visualisatiemodule in dezelfde behuizing. De nieuwe apparatuur geeft een uitstekend beeld van de huidige, innovatieve ontwikkelingen bij het Gamma Instabus leveringsprogramma van Siemens voor gebouwenautomatisering.

Met de nieuwe module N 305 kan men in totaal acht verschillende scenarios of afloopprogrammas oproepen, waaronder algemene presentatie en centrale uitschakeling. Met deze module kan men ook een ruimte of een deel van een gebouw aanpassen aan een vooraf bepaalde situatie. De instellingen hiervoor zijn van te voren in te programmeren. In de scenarios zijn veel functies op te nemen, zoals in- en uitschakelen van apparatuur, dimmen van verlichtingselementen en aansturen van systemen voor het binnenklimaat. Hierbij kan men temperatuuropnemers, diverse andere sensoren of een bepaalde gebeurtenis gebruiken om deze scenarios op te roepen.

Een ander nieuw component van Siemens voor gebouwenautomatisering is de modulaire schakelactor N 512/11. De basismodule van deze actuator heeft drie uitgangen om bij een wisselspanning van 230 V zowel ohmse als capacitieve belastingen tot maximaal 16 A per uitgang te schakelen. Met deze actor en de uitbreidingsmogelijkheden is een integrale 8-bits besturing op te bouwen van in totaal 8 scenarios. De schakelactor is op diverse manieren in te stellen. Voorbeelden zijn directe inschakeling of met een tijdvertraging, voor één- tot driestapsaansturing van een ventilator en voor de besturing van een thermo-elektrische aandrijving door middel van pulsbreedtemodulatie.

Nieuw binnen Gamma Instabus van Siemens is ook de IP-viewer N 151. Deze module heeft een eigen IP-interface met een webserver. Deze is toegankelijk vanuit een webbrowser van een willekeurige computer, pc of pda. Men programmeert de N 151 module heel eenvoudig met de ETS-software van KNX via de IP-interface. Bij de service-afdeling voor het gebouw kan een serviceman via deze IP-interface het programmeren van het hele KNX-systeem inclusief de IP-viewer op zijn eigen pc uitvoeren. Met een IP-viewer N 151 krijgt de pc van de gebruiker de functie van een centraal schakel- en visualisatiestation voor een KNX-installatie. De N 151 functioneert als interface tussen de KNX-signalen en het LAN als local area network in de kantooromgeving. De IP-viewer heeft daarmee de functie van een stand-alone operatorstation voor de centrale bediening en visualisatie van het lokale bedrijfsproces.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Ron Nielen
Tel: (070) 333 1052
E-mail: ron.nielen@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier