Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 november 2008

Man op heterdaad betrapt bij inbraak

Hengelo

Een 24-jarige man uit Borne werd op vrijdag 7 november aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in garageboxen in Hengelo.

Vrijdagmorgen 7 november omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak in garageboxen op de Diepenbrockstraat in Hengelo. Een oplettende getuige zag een man zich verdacht ophouden bij de garageboxen. De gearriveerde politieagenten troffen de man aan in een garagebox. De man, een 24-jarige inwoner van Borne, had net de deur geforceerd. Uit onderzoek bleek dat hij meerdere garageboxen had opengebroken. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

(08-140258)

Met ruim 1,78 promille achter het stuur, geen rijbewijs

Enschede

Een 36-jarige automobiliste uit Nijmegen werd vrijdag 7 november aangehouden omdat zij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 7 november omstreeks 00.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Cromhoffsbleekweg in Enschede, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 36-jarige vrouw uit Nijmegen, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,78 promille uit. De vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-140239)

Man aangehouden na diefstal

Hengelo

Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon op donderdag 6 november worden aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Brink.

Donderdagmiddag 7 november omstreeks 14.20 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Oplettend winkelpersoneel zagen twee mannen uit een vitrinekast goederen wegnemen. Het winkelpersoneel hield de twee mannen aan. Een van de daders kon ontkomen de andere verdachte werd direct overgedragen aan de politie. De man, een 20-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man bleek geen geldig verblijfsvergunning te hebben. De politie doet onderzoek naar de tweede dader. (08-140010)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Bentelo

Op 6 november rond 15.20 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Diepenheim over het fietspad van de Bentelosestraat, komende uit de richting Delden. Op de kruising met de Nijlandsweg kreeg hij geen voorrang van een 27-jarige automobilist uit Ewijk. Hij werd aangereden en raakte gewond aan zijn been. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-140063)

Hardrijder raakt macht over stuur kwijt

Hengelo

Een 31-jarige automobilist uit Hengelo raakte op 6 november rond 21.10 uur de macht over het stuur kwijt toen hij met te hoge snelheid over de Berfloweg reed. Hij botste zijwaarts tegen een geparkeerde auto aan en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn passagier raakte niet gewond. Beide voertuigen werden afgesleept. Door de aanrijding raakte het wegdek bezaaid met glas en bleek zelfs de stoeprand te zijn opgestuwd. De gemeente heeft het wegdek schoongemaakt en gerepareerd. (08-140187)

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Enschede

Op 6 november rond 08.35 uur, reed een 18-jarige vrouw uit Enschede op haar scooter over de Zweringweg. Op de kruising met de Dennenweg kreeg zij geen voorrang van een 18-jarige automobilist uit Enschede. Door de hierop volgende aanrijding raakte zij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (08-139803)

Passagier snorfiets gewond bij aanrijding

Enschede

Op 6 november rond 13.00 uur, reed een 41-jarige vrouw uit Enschede met haarsnorfiets over de parkweg. Achterop zat haar 13-jarige zoon. Ter hoogte van perceel 57 stond een auto geparkeerd op het trottoir, De bestuurder, een 22 jarige man uit Enschede opende het portier op het moment dat de snorfiets voorbij reed. De snorfiets botste tegen het portier. Hierdoor raakte de 13-jarige jongen gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-139942)

Georganiseerde winkeldieven aangehouden

Nijverdal

Op 6 november rond 12.15 uur kreeg de politie melding dat een groep van drie mannen winkeldiefstallen pleegden bij drogisterijen in Nijverdal. Naar aanleiding van het signalement van de mannen en hun voertuig ging de politie op zoek.

Op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo troffen agenten een auto aan die voldeed aan het signalemen. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Inzittenden waren drie mannen, een 27-jarige man uit 's Gravendeel, een 22-jarige man uit Luttelgeest en een 22-jarige man uit Borne. Zij voldeden aan het signalement. In de auto troffen agenten zogenaamde gaptassen aan en een hoeveelheid drogisterijproducten. De mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 22-jarige man uit Luttelgeest die de auto bestuurde was niet in het bezit van een rijbewijs. (08-139934)

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede werd op 6 november rond 13.50 uur betrapt door personeel van een winkel aan de Lipperkerkstraat toen hij een fles shower-gel had weggenomen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd door het personeel in bedwang gehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij bleek een zogenoemde veelpleger te zijn en werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-139984)

tel. 053-4555588


---- --