Politie Gelderland-Midden

Man verdacht van in brand steken zes bromfietsen en motors
Publicatiedatum: 7-11-2008 11:09:40

Arnhem - Na een melding vrijdagochtend 7 november om half 6 over een bromfiets die in brand zou staan op de Hertogstraat, reden politie en brandweer daarheen. De brandweer kon niet voorkomen dat de bromfiets geheel uitbrandde, de gevel van het naastgelegen pand liep roetschade op. Direct daarna kwamen er meldingen dat er twee motorfietsen in brand stonden op de Driekoningendwarsstraat en op de Emmastraat. Vervolgens bleken er twee bromfietsen op de Van Beuningenstraat in brand gestoken te zijn. Ook hier ontstond enige schade aan de voorgevel van een woning waar de bromfietsen tegenaan stonden. Bij de eerste brandmelding was de politiemensen al een jongeman opgevallen, die stond te kijken en daarna weg liep. De politiemensen hadden het vermoeden dat hij mogelijk iets met de branden te maken had en zochten de omgeving naar hem af.
Tijdens de zoektocht in de omgeving ontdekte de politie opnieuw een brandstichting van een bromfiets op de Johan de Wittlaan. Daarbij zagen zij iemand wegrennen en zetten te voet de achtervolging in. De man wist aanvankelijk te ontkomen, maar werd even later op de Leimairehof weer gesignaleerd. De man probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen, maar werd na een achtervolging vast gegrepen. De man - dezelfde als die bij de eerste brand gesignaleerd was - bleek zwarte handen te hebben en rook naar benzine. Hij is voor nader verhoor op het politiebureau Beekstaat ingesloten.
(08-155208)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Aanhouding na poging diefstal uit vrachtauto"s langs snelweg
Publicatiedatum: 7-11-2008 11:05:14

Valburg - Op parkeerplaats de Meilanden langs de A-50 bij Valburg zag een getuige in de nacht van donderdag op vrijdag 7 november rond 1 uur enkele mannen, die met messen het dekzeil van twee vrachtauto's door sneden. De getuige belde de politie. Daarop vatte de politie post met vier eenheden op alle uitvalswegen en zag een auto met vier mannen er in die voldeden aan het signalement wegrijden vanaf de parkeerplaats de Slenk. Zij achtervolgden de auto, die met hoge snelheid over de A-12 richting Arnhem reed, en dwongen de auto tot stoppen op de afrit richting Apeldoorn.
De vier inzittenden, drie 23-jarige mannen en een 29-jarige man, allen uit Eindhoven zijn aangehouden voor poging tot diefstal en vernieling.

De chauffeurs van de vrachtauto's, afkomstig uit Polen, en Hongarije, lagen te slapen en hebben niets van de poging tot diefstal gemerkt. Er bleek nadat zij wakker gemaakt waren en de inhoud controleerden, niets te zijn weggenomen uit de vrachtauto's. Een van de vrachtauto's was leeg en een geladen met voedingsmiddelen. (08-155180)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser zonder aanleiding mishandeld

Publicatiedatum: 7-11-2008 11:02:12

Zevenaar - Een 22-jarige man uit Didam deed aangifte van mishandeling door een onbekende man. De aangever fietste donderdagochtend rond half 10 onder het viaduct op de Doesburgseweg er werd plotseling zonder aanleiding van zijn fiets getrapt door de onbekende man. Hij kreeg stompen op zijn kaak, neus en in zijn zij. De man stopte zijn agressie pas toen er een automobilist stopte en de bestuurder uitstapte en vroeg wat er aan de hand was. De man fietste vervolgens weg. De aangever liep gekneusde ribben en een gekneusde knie op doordat hij op het stuur van zijn fiets viel. (08-154723)