Datum: 7 november 2008

Hillegom Verkeersongeval Donderdag 6 november vond om 17.30 uur een aanrijding plaats op het fietspad van de Leidsestraat. Net na de kruising met de Singel kwamen een 17 jarige bromfietser uit Hillegom en een 55 jarige fietser uit Lisse met elkaar in botsing toen ze elkaar passeerden. Beiden kwamen ten val. De fietser werd met een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Spaarneziekenhuis. De bromfietser liep een lichte verwonding op aan een been.

Leiden Politie houdt twee winkeldieven aan De politie heeft donderdagavond 6 november een 18 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op de Breestraat. Hij werd daar, na een korte achtervolging, in bedwang gehouden door twee beveiligers van 54 en 49 jaar uit Den Haag. Zij hadden de man op heterdaad, in het gezelschap van een jongedame, betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Aalmarkt. In de consternatie verloor zij haar tas en maakte zij zich uit de voeten. Omdat in de tas persoonlijke spullen zaten kon de 20 jarige inwoonster van Rijnsburg later op de avond alsnog worden aangehouden. Beide personen zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten nog vast.

Leiden Politie houdt vernieler aan De politie heeft op donderdagavond 6 november een 24 jarige inwoner van Utrecht aangehouden op het Kamerlingh Onnesplein. Hij had een ruit van de deur van de wachtruimte van het station ingetrapt. Kort hiervoor had de, onder invloed van drank, Utrechtenaar een conflict met een ander persoon. De vernieler maakte zich snel uit de voeten, maar kon even later alsnog in de nabije omgeving worden aangehouden, na een verhoor op het bureau is hij diezelfde avond nog in vrijheid gesteld.

Zoeterwoude/Leiderdorp Controle alcohol De politie heeft donderdagavond 6 november een alcoholcontrole gehouden in Zoeterwoude en Leiderdorp. Er werd gecontroleerd tussen 19.30 en 22.15 uur op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude en de Van der Marckstraat in Leiderdorp. Van 43 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel gedronken te hebben.

Leiderdorp Snelheidscontroles De politie heeft donderdag 6 november twee snelheidscontroles gehouden op de Persant Snoepweg ter hoogte van de Van Diepeningenlaan. Tussen 16.00 en 17.45 uur werden drie bekeuringen geschreven. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur. Om 19.00 uur werd op dezelfde locatie gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur. Er werden ook nu drie bekeuringen geschreven. De maximum snelheid op deze weg is 50 km/uur. De politie hield de controles in verband met de veiligheid bij de oversteekplaatsen voor voetgangers.

Brom- fietscontrole Op dezelfde dag en tijdstippen werd ook een bromfietscontrole gehouden. Dit gebeurde op de parallelweg (Loevestein). Er werden 39 bekeuringen geschreven voor onder meer het rijden zonder fietsverlichting (23), het overschrijden van de maximum snelheid (6), voor het onjuist gebruik voorsorteerstrook (2), voor het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken, rijden zonder kentekenplaat.

Gouda Politie houdt dreigende man aan De politie heeft donderdagmiddag 6 november een 42 jarige inwoner van Gouda aangehouden op het Omlooppad. Hij liep daar met een ijzeren staaf en dreigde omstanders daarmee. Even daarvoor had hij nog een 41 jarig personeelslid bedreigd van een supermarkt aan de Ruigenburg. De Gouwenaar werd zittend op een bankje aangetroffen, hij legde het ijzeren voorwerp onder het bankje en liep, onvast ter been, naar zijn fiets. Door tegemoetkomende agenten werd hij vervolgens voor bedreiging en openbare dronkenschap aangehouden.

Gouda Politie onderzoekt vernieling en geweldpleging De politie heeft donderdagavond een 21 jarige inwoner van Gouda aangehouden. De politie onderzocht een vernieling in een huis in de Eline Verestraat, toen zij buiten werden aangesproken door een 22 jarige inwoonster van Gouda. Zij zou zijn geslagen door twee mannen. Mogelijk waren deze ook verantwoordelijk voor de vernieling in de Eline Verestraat. Eén van deze twee mannen kon op de Broekweg worden aangehouden en zit nog vast. De andere man is nog voortvluchtig.

Gouda Burgernetactie na vermiste vrouw Politie Hollands Midden heeft donderdagavond 6 november een burgernetactie opgestart na de vermissing van een 44 jarige vrouw uit Gouda. Rond 22.00 uur werden 1100 mensen in het gebied in een straal van 7 km2 vanaf de wijk Oosterwei op de hoogte gebracht van de vermissing. De vrouw die in verwarde toestand was vertrokken uit haar woning werd rond 23.00 uur uiteindelijk door een familielid aangetroffen in een parkje. Aan de vrouw is hulpverlening aangeboden.

Deze Burgernetactie was de eerste voor het politiekorps Hollands Midden sinds de start op zaterdag 1 november jl. Gouda is één van de acht gemeenten waar Burgernet sinds die datum als proef wordt ingezet. In Nieuwegein loopt er al sinds 2004 een pilot met Burgernet.

Nieuwerk aan den Ijssel Verkeersongeval Donderdag 6 november vond om 14.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Ijsermanpad/Zuidplaslaan ter hoogte van de school. Een 84 jarige fietser uit Zevenhuizen werd door een 23 jarige bestuurder uit Bleiswijk aangereden. De fietser werd met letsel aan zijn gezicht, handen, nek en schouder naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

--- einde berichten ---