P. de Bruijn Wijnkopers Anno 1772 verkozen als Wijnkoper van het Jaar

07/11/2008 11:19

P. de Bruijn Wijnkopers Anno 1772 BV

Nijmegen, 7 november 2008

Hubrecht Duijker heeft in Het Financieele Dagblad van vrijdag 7 november, de eretitel 'Wijnkoper van het Jaar' uitgedeeld. Deze eervolle vermelding gaat voor 2009 naar de gebroeders Eric en Joost de Bruijn van P. de Bruijn Wijnkopers in Nijmegen, het oudste onafhankelijke familiebedrijf van de Nederlandse wijnhandel.

Het wijnbedrijf, sinds 1952 onderscheiden met het predikaat Hofleverancier, is enorm verguld met deze titel. "Het voelt als een extra kroon op ons werk", aldus Joost en Eric. In het Financeele Dagblad lauwerde Hubrecht Duijker het wijnbedrijf met de onderstaande woorden:

Voor 2009 gaat de titel 'Wijnkoper van het Jaar' naar een duo, de gebroeders Eric en Joost de Bruijn. Gezamenlijk drijven zij P. de Bruijn Wijnkopers, het oudste onafhankelijke familiebedrijf van de Nederlandse wijnhandel - en dat doen ze voortreffelijk. Om dat te bereiken wordt de kwaliteit van het assortiment nauwlettend bewaakt, onder meer door minstens eens per maand naar Frankrijk te reizen. Aan concessies wordt niet gedaan. Ze geven optimale service, aan zowel de circa 5.500 particulieren, als aan toonaangevende restaurants en afnemers van relatiegeschenken. Voorts wordt veel informatie verschaft, via een uitgebreide prijscourant, een frequent geactualiseerde website en wijncursussen. Onderdeel van de service is tevens het aanhouden van een grote, diverse oogstjaren bestrijkende wijnvoorraad. Alleen al onder het statige Nijmeegse hoofdkantoor zijn zo'n driehonderdduizend flessen te vinden. De talrijke kisten met Pétrus, Lafite-Rothschild, Leflaive en andere Franse topdomeinen maken deze ruimte tot een wijnwalhalla. Een uitstekende kennismaking met het assortiment vormen de volgende wijnen: Ch(aa)teau Charmail Haut-Médoc, de prachtige Pomerol Providence, gemaakt door de eigenaar van Pétrus; de fruitige en vieve Rully 1er Cru 2006 van Vincent Dureuil-Janthial; de mineralige, vitale, Meursault 'Meix Chavaux' 2006 van Domaine Bohrmann; de stijlvolle, complexe Elzasser Riesling Réserve 2006 van Domaine Weinbach; de buitengewoon genereuze, kruidig fruitige Hermitage 2004 van Tardieu-Laurent; de beschaafde, verleidelijke Champagne Cuvée des Moines Brut van Besserat de Bellefon; en ook de superieure Bernardus Sauvignon Blanc Griva 2007 uit Californië. Al proevend blijkt dat kwaliteit en betrouwbaarheid zeer kenmerkend zijn voor de kersverse 'Wijnkoper van het Jaar'.

Een eerste reactie van de kersverse 'Wijnkopers van het Jaar' , Eric en Joost de Bruijn:

"We glimmen van trots want een dergelijke onderscheiding is een mooie erkenning voor dat prachtige beroep dat we iedere dag met veel inzet en plezier uitvoeren. Onze vader, Pieter de Bruijn, heeft ons veel geleerd en was een groot inspirator. Hij heeft ervoor gezorgd dat ons bedrijf een begrip werd in de Nederlandse wijnwereld. Nu is het de beurt aan ons. Deze onderscheiding ondersteunt onze gedachte dat we door moeten gaan op de paden die we zijn ingeslagen. We beseffen dat het, meer dan ooit, onze taak is onze klanten niet teleur te stellen. Zowel voor de particulier als voor de horeca, zullen we onze uiterste best blijven doen, om dagelijks onze mooiste wijnen en beste service aan te bieden. En dat zal nog beter gaan met de gedachte dat we verkozen zijn als Wijnkoper van het Jaar 2009 !"

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.debruijnwiijnkopers.nl