Politie Limburg-Zuid

Gecombineerde grenscontrole succesvol

Met ruim 120.000 Euro aan vorderingen en boetes, een inbeslaggenomen taxi én een inbeslaggenomen personenauto, meer dan tien steekwapens, twee nepvuurwapens en diverse hoeveelheden soft- en hard drugs kende een grootschalige controle gisteren een succesvol verloop.

De controles op Nederlands grondgebied vonden plaats in Maastricht op de Bosscherweg, de Tongersweg en de Via Regia. Aan Belgische zijde werd ook gecontroleerd en wel op de Maaseikersteenweg (Lanaken) en in Vroenhoven. Ook daar werden enkele hoeveelheden hard- en softdrugs in beslaggenomen en meerdere processen-verbaal uitgeschreven onder meer voor diverse verkeersovertredingen. Op basis van een vals paspoort dat door de Belgische politie aangetroffen, werd bovendien een woning in de Schepenrosentraat in Maastricht onderzocht. Daar werden twee vrouwen aangehouden, omdat zij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. In twee gevallen moesten motoragenten in de achtervolging omdat de bestuurder van een personenauto zich aan de controle probeerde te onttrekken. Allebei de bestuurders werden uiteindelijk aangehouden; één in de buurt van de Via Regia en de andere door de Belgische politie in Luik.

Voornaamste doel van de aktie was de samenwerking tussen Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten verder te bevorderen. Naast de Belgische en Nederlandse politie namen onder meer de Douane, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie deel aan de aktie. De Belastingdienst maakte daarbij gebruik van een auto uitgerust met het ANPR-systeem, waarmee kentekens van voorbijrijdende auto's automatisch worden herkend en gecontroleerd.

07-11-2008, Maastricht