Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 07-11-2008

Op heterdaad betrapt

NIEUWEGEIN Twee winkeldieven werden op donderdag 6 november op heterdaad betrapt.

Rond 20.30 uur zagen twee agenten in burger dat twee mannen een winkel aan de Passage binnenliepen. Het viel de agenten op dat de twee nadrukkelijk om zich heen keken. De agenten hielden de twee in de gaten en zagen dat de één goederen uit de stellingen pakte en in zijn jas stopte, terwijl de ander hem afdekte om te voorkomen dat zij betrapt werden. Vervolgens liepen de twee verdachten langs de kassa, zonder de spullen af te rekenen. Daarop werd het tweetal, mannen van 25 en 27 jaar en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, aangehouden.

De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek voor de nacht ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huis loopt leeg

NIEUWEGEIN Door een melding van wateroverlast kwam de politie op donderdag 6 november een hennepkwekerij op het spoor.

Rond 18.15 uur kreeg de politie de melding van wateroverlast bij een woning aan de Graaf Anselmdek. Ter plaatse zagen agenten aan alle kanten water uit de woning lopen. Om de woning in te kunnen, vernielden de agenten een ruit. Binnen troffen de agenten een hennepplantage van ongeveer 250 planten aan. Met de bewaterring van de planten bleek het echter niet echt goed te gaan: de hele woning stond blank. De agenten hebben de watertoevoer afgesloten. De hennepplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt en onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Fietsverlichting

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 6 november in de avonduren op meerdere plaatsen in Nieuwegein op het voeren van fietsverlichting gecontroleerd. Zeventien fietsers werden bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een vrouw werd op donderdag 6 november door een klant op winkeldiefstal betrapt.

Rond 16.00 uur zag een klant dat een vrouw bij een winkel aan de Passage meerdere levensmiddelen uit de stellingen pakte. Een gedeelte daarvan deed zij in haar winkelmandje, maar ook een gedeelte in haar tas. De getuige waarschuwde een winkelmedewerker. Bij de kassa rekende de vrouw wel de spullen in haar mandje af, maar niet die zij in haar tas had gestopt. Vervolgens werd de vrouw, 25 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, door de medewerker aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zij bleek voor ruim veertig euro aan boodschappen te hebben gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Meer dan honderd zonder licht

HOUTEN Meer dan honderd (brom-)fietsers werden op donderdagavond 6 november bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

De politie controleerde op meerdere plaatsen in Houten. Daarbij werden 115 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers en bromfietsers die niet de vereiste verlichting voerden.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie heeft op donderdag 6 november van 16.00 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Oud Wulfseweg/Rondweg gehouden. Dertien automobilisten werden bekeurd; geen gordel (4), rijbewijs niet bij zich (1), rijbewijs voldoet niet aan de eisen (1), kentekenplaat niet leesbaar (1), gladde band (2), geen rijbewijs (1), geen linkerbuitenspiegel (1) en lekke uitlaat (2).