Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 07-11-2008

Jongen gewond

MAARSSEN Een jongen op de fiets raakte op donderdag 6 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.55 uur reed een 60-jarige automobilist uit Utrecht over de Straatweg. Bij de kruising met de Sportparkweg kwam voor hem van links een 12-jarige fietser uit Maarssen. De automobilist verklaarde door groen verkeerslicht te zijn gereden en op de kruising in botsing te zijn gekomen met de fietser.

De jongen liep een gebroken duim, enkele schaafwonden, een buil op zijn hoofd en een hersenschudding op. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar ter observatie opgenomen.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 6 november van 12.30 uur tot 15.15 uur een snelheidscontrole op de Provinciale weg N201 gehouden. In die tijd werd de snelheid van 3602 voertuigen vastgelegd, 66 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 107 km/u.

Bromfietser aangereden

OUDEWATER Een bromfietser raakte op donderdag 6 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.25 uur reed een 71-jarige automobilist uit Oudewater over de Willeskop, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Oudewater. Rechts schuin achter hem reed een 17-jarige bromfietser uit Linschoten in dezelfde richting over de (brom)fietsstrook. Bij de inrit naar een woning sloeg de automobilist rechtsaf, maar liet daarbij de bromfietser niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

Door de aanrijding kwam de bromfietser in de berm ten val. Hij werd met vermoedelijk meerdere kneuzingen voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.