Provincie Limburg

Persberichten

Vitaliseren en versterken van Limburgse economie gezamenlijke verantwoordelijkheid
Op initiatief van gedeputeerde Herman Vrehen is donderdagavond jongstleden een Taskforce Koersvast ingesteld. Deze taskforce heeft zich ten doel gesteld de vitaliteit te behouden van de Limburgse economie. Zo werkt de Provincie Limburg aan het behoud van de vitaliteit van de Limburgse economie. "We moeten nu de rol nemen die bij ons hoort en regionaal leiderschap tonen. Dat betekent coördineren, aanjagen, stimuleren en, waar mogelijk, (versneld) investeren. De Provincie Limburg is daarbij ondernémend, maar zij is geen óndernemer. De uitvoering laten we daarom over aan onze partners wier vak dat is , de ondernemers", aldus gedeputeerde Herman Vrehen.

De kredietcrisis heeft inmiddels zichtbare effecten op de reële economie zowel mondiaal, nationaal als regionaal. Dus ook in Limburg. Niemand weet op dit moment hoe erg de economische terugval zal zijn. Feit is wel dat de Limburgse economie binnen een paar maanden in zwaar weer terecht is gekomen. Gedeputeerde Herman Vrehen: "Belangrijk is dat we nu niet in paniek raken. Er is ook geen reden voor paniek. Tal van grote, belangrijke projecten zijn de afgelopen jaren, mede door de Versnellingsagenda, op de rails gezet. Een deel daarvan bevindt zich reeds in de uitvoeringsfase. Het Limburgschip ligt op koers. Daar staat wel economische tegenwind tegenover. Alle reden om nu een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen. Een strategie gericht op extra versterking van de economie. En zo niet alleen op koers te blijven, maar vooral ook met stoom vooruit te gaan."

De taskorce Koersvast bestaat uit vertegenwoordigers van overheden, banken, arbeidsmarktpartijen, bedrijfsleven en kennisinstellingen. In een manifest hebben zijn donderdagavond het commitment uitgesproken om gezamenlijk aan de slag te gaan.

* Manifest Taskforce Koersvast PDF-document

7-11-2008 11:37