Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 07-11-2008

Rijden onder invloed
ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige bromfietser aangehouden aan de Dr. Schaepmanstraat. De bromfietser reed zonder rijbewijs, was niet verzekerd, had een geschorst kenteken en bleek te rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 645 ugkl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. Zijn bromfiets is inbeslaggenomen. (BPS 08-189978)

Politie onderzoekt bij bedrijf
LANGELO De politie doet onderzoek naar een inbraak bij een bedrijf aan de Hoofdweg. Bij het bedrijf is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 08-189996)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Agenten hebben donderdagmiddag een 53-jarige man uit Emmen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou een pen ter waarde van 3,49 euro hebben weggenomen uit een warenhuis aan het Mondriaanplein. De man is gehoord op het bureau. Tegen hem is proces-erbaal opgemaakt. (BPS 08-189902)
GASSELTERNIJVEEN - Donderdagmiddag is een 35-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou eten en drinken (zoals koekjes, boter en bier) hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Gasselterweg. De man is ingesloten voor verhoor. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 08-189916)

Man aangehouden wegens vernieling
EMMEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige man uit Emmen aangehouden wegens vernieling van ruiten bij een school aan de Oosterstraat. Getuigen hoorden glasgerinkel en zagen licht branden in de school. Daarop werd de politie gebeld. De verdachte, een bekende van de politie, werd aangetroffen bij de school. Hij was in afwachting van de politie. Hij is ingesloten voor verhoor. Namens de school is aangifte gedaan. (BPS 08-189981)

Twee verdachten aangehouden na brand bij jeugdsoos

KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag rond 17.30 uur kregen de hulpverleningsdiensten een melding van een uitslaande brand in een pand aan de Omloop. Het pand is volledig verwoest. Later die avond hebben twee jongens van 15 en 18 jaar oud zich gemeld bij de politie. Zij zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De politie doet onderzoek. (BPS 08-189928)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.