Persberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 07-11-2008

28 Bekeuringen en twee aanhoudingen

UTRECHT De politie heeft donderdag 6 november een controle gehouden op overlast op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht. Agenten letten met name op overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening, zoals het gebruik van harddrugs of alcohol op straat, of het treffen van voorbereidingen om te gebruiken, groepsvorming, wildplassen etc. In totaal zijn 28 bekeuringen uitgeschreven voor deze feiten en het fietsen zonder verlichting.

Op de Breedstraat hielden agenten twee verdachte dealers aan, een 21-jarige en 23-jarige man uit Utrecht. Ook vond de politie twee grote bollen cocaïne. Bij één van de mannen werd bovendien een geldbedrag en een vermoedelijk gestolen bankpas en identiteitskaart aangetroffen.

Beroving

UTRECHT Op donderdag 6 november is een 20-jarige man uit Veenendaal op het Vredenburg beroofd van zijn tas. De man liep tussen 15.00 en 16.00 uur over straat en had zijn tas om zijn schouder hangen. Plotseling rukte een onbekende man de tas van zijn schouder en rende weg, naar een scooter die klaar stond met een bestuurder. De mannen reden vervolgens weg richting Lange Viestraat. De man deed aangifte. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen te bellen met 0900-8844. Of anoniem op 0800-7000.

Verkeerscontrole

DE MEERN - De politie heeft donderdag op de Castellumlaan een verkeers- en scootercontrole gehouden. In totaal zijn 52 voertuigen gecontroleerd, 20 hiervan waren helemaal in orde. 32 Bestuurders kregen bekeuringen omdat ze te snel reden, of zonder rijbewijs, geen helm droegen of technische gebreken aan hun voertuig hadden. Een persoon werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel/vordering en één bestuurder had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 350 ug/l.

Mogelijk inbraak voorkomen

UTRECHT Dankzij een oplettende getuige, heeft de politie donderdag twee verdachten van een poging tot woninginbraak aan kunnen houden. Omstreeks 14.20 uur zag een bewoonster van de Mozartstraat dat een jongen in de buurt aanbelde en een andere achtertuinen inliep. Ze vertrouwde het niet en belde 112. De getuige voorzag de politie van een signalement en agenten gingen snel ter plaatse. Op het Jochem Uytdehaageplantsoen troffen agenten twee jongens uit Utrecht aan, van 15 en 16 jaar oud, die aan het signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en verhoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Woninginbrekers op heterdaad betrapt

UTRECHT De politie heeft drie mannen en een jongen op heterdaad aangehouden toen zij bezig waren met het plegen van een woninginbraak. Een getuige belde rond 16.00 uur de politie om te melden dat er werd ingebroken in een woning aan de Mariendaalstraat.

Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben drie mannen in de leeftijd van 18, 19 en 21 jaar en een jongen van 16 jaar uit Nieuwegein bij de bewuste woning aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.

Verdachte autokraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft dankzij een getuige een verdachte van een autokraak op de Neckardreef aan kunnen houden. Omstreeks 11.45 uur zag een getuige dat een jongen een auto aan het openbreken was. De politie ging ter plaatse en zag op de Taagdreef twee jongens rijden waarvan één er aan het opgegeven signalement voldeed. Agenten hielden de jongens aan. Op dat moment probeerde één van hen, een 14-jarige jongen uit Utrecht, iets in de zak van de ander te stoppen. Dit mislukte. De agenten zagen dat het een stuk gereedschap was. De andere jongen had niets met de autokraak te maken; de 14-jarige jongen was ineens bij hem achterop gesprongen. De 14-jarige is aangehouden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.