Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 7 november 2008

Red Cross game winnaar Dutch Game Award 2008

Jury: Sommige spellen maken de wereld gewoon een klein beetje beter

Het online spel Red Cross: Emergency Response Unit (ERU) heeft op de eerste Dutch Game Awards de speciale juryprijs in de wacht gesleept. Onder het grote aantal inzendingen met een maatschappelijk thema sprong dit spel er volgens de jury met kop en schouders bovenuit. De game werd geprezen als sterk op het gebied van merkbeleving en bovendien zeer populair. De game is wereldwijd al miljoenen keren gespeeld.

Educasual game

Red Cross ERU is de eerste casual game waarin entertainment wordt gecombineerd met belangrijke educatieve elementen. Spelenderwijs maak je kennis met de werkzaamheden die het Rode Kruis wereldwijd uitvoert. Dankzij de combinatie van toegankelijke, strategische en leerzame elementen krijgt de speler een uniek beeld van het werk van het Rode Kruis.

De gratis versie van de game bestaat uit 2 missies, en is te spelen op http://redcrossthegame.nl. De volledige versie, bestaande uit 11 missies, is goed voor enkele uren uitdagend speelplezier en is te downloaden op dezelfde website. De helft van de opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

Red Cross ERU is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen casual game-uitgever Youdagames en het Nederlandse Rode Kruis. Op initiatief van Tadorna Media en in opdracht van het Rode Kruis is de game Red Cross ERU ontwikkeld door I Sioux Game Productions en gepubliceerd door Youdagames. Aanleiding voor de ontwikkeling van de game was het 100-jarig bestaan van de afdeling Gooistreek van het Nederlandse Rode Kruis.

Over het Rode Kruis

Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt. Als neutrale en onafhankelijke organisatie biedt het Rode Kruis hulp aan iedereen die het nodig heeft.

Dutch Game Awards

De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. De prijzen werden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige developers die zich het afgelopen jaar (inter)nationaal hebben onderscheiden. De Dutch Game Awards zijn een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met Provincie Utrecht, BGin en Dutch Game Garden. De uitreiking van de eerste Dutch Game Awards vond plaats op 6 november 2008 tijdens het congres Game in the City in het Amersfoortse Oliemolenkwartier.

Over I Sioux / Youdagames

I Sioux werd in 2001 opgericht als mediabedrijf en is gevestigd in Hilversum. Al snel werden hier ook de eerste games ontwikkeld. Deze bleken internationaal zeer succesvol. Daarom is het bedrijf in 2007 opgesplitst in I Sioux Media en I Sioux Game Productions, zodat deze laatste zich nu enkel kan richten op het produceren van de games. De games die door I Sioux zijn ontwikkeld, worden uitgebracht door Youdagames. Voor meer informatie zie www.isioux.nl / www.youdagames.com.

Noot voor de redactie,