Politie Zuid-Holland-Zuid

7/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-11-2008 o Persberichten district II

JONGEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM/MEERKERK Een 16-jarige jongen uit Meerkerk is op 7 november in zijn woonplaats aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat hij als verdachte aangemerkt kon worden van de diefstal van een doos kleding uit een pand aan de Zustersteeg in Gorinchem op 1 juni 2008. De kleding had een waarde van iets meer dan 1000 euro. De naam van de verdachte bleek niet alleen aan de diefstal te koppelen, maar mogelijk ook aan een inbraak in een woning aan de Zouwendijk in Meerkerk. Die inbraak vond op 8 augustus 2008 plaats en daarbij werd een computerspelletje ontvreemd. De jongen is ingesloten en wordt verhoord.

MAN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 37-jarige man uit Sliedrecht is op 7 november kort na middernacht op de Geulstraat aangehouden. Hij zou zijn vrouw hebben geschopt. De mishandeling was gemeld aan de politie die ter plaatse kwam, maar de vrouw wilde geen aangifte doen. In de tussentijd was haar man echter al wel aangehouden en ingesloten. De man werd voor de rest van de nacht in gesloten en wordt verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

GEWONDEN BIJ AANRIJDINGEN
PAPENDRECHT Bij een aanrijding tussen een fietser en bromfietser op de Andoornlaan zijn op 6 november beide weggebruikers gewond geraakt. De 12-jarige fietsster uit Sliedrecht reed vanaf een parkeerplaats het fietspad op, maar zag kennelijk een 33-jarige bromfietser uit Ridderkerk over het hoofd. De bromfietser zag het meisje wel, maar kon niet meer op tijd remmen. Het kind liep een hersenschudding op, de man een gekneusde duim. Een ambulance is ter plaats gekomen. SLIEDRECHT Een 47-jarige fietser uit Sliedrecht heeft op 6 november een gebroken enkel opgelopen, nadat hij was aangereden door een 45-jarige automobiliste uit Zwijndrecht. De botsing vond plaats op de Stationsweg, waar de fietser vermoedelijk geen voorrang verleende. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.

INBRAAK IN WONING: AUTO GESTOLEN
DALEM Bij een inbraak in een woning aan de De Wetering hebben onbekenden op 6 november een portemonnee, computer en een vrijwel nieuwe Audi A4 buitgemaakt. De inbreker(s) wist(en) een raam te forceren en sloegen hun slag. De Unit Forensische Opsporing is voor technisch onderzoek ingeschakeld.

PRIJZIGE MESSENSLIJPER AAN DE DEUR: TRAP ER NIET IN! LEERBROEK De politie heeft de afgelopen tijd diverse meldingen ontvangen over mensen die ongevraagd aan de deur komen als messenslijper. Een mevrouw uit Leerbroek kreeg vorige week nog bezoek van een onbekende man die als messenslijper langs de deur gaat. De man kon, nadat de vrouw de politie had gebeld, geen uitleg geven over zijn beweegredenen. De vrouw meldde dat de man al eerder aan de deur was geweest en voor het messenslijpen 100 euro had gevraagd. Ook toen belde zij de politie.
De politie waarschuwt voor mensen die zich voordoen als messenslijper en voor hun werkzaamheden hoge bedragen vragen. Komt u in gesprek met verdachte personen aan de deur en vertrouwt u het niet? Neemt u dan direct contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DIEFSTAL PAARDENZADELS
GIESSENBURG In de laatste week van oktober hebben gedupeerden aangifte gedaan van diefstal van paardenzadels op twee adressen in Giessenburg. De politie waarschuwt voor verdachte personen die het kennelijk hebben gemunt op de zadels.
Een 22-jarige vrouw uit Sliedrecht deed aangifte van diefstal van een zadel uit een paardenstal aan de Torenweg en een 60-jarige man uit Dussen deed aangifte van diefstal van twee zadels uit een schuur aan de Oudkerkseweg. Eén of meerdere personen namen de zadels weg op woensdagmorgen 22 oktober. De nieuwwaarde van een zadel wordt geschat op zon 2000 euro.
Informatie rondom de verdwijning van de zadels of verdachte personen die zich ophouden in de buurt van een paardenstal, kunt u aan de politie doorgeven op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).