Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-11-2008 o Persberichten district I

JONGEN AANGEHOUDEN MET BALLETJESPISTOOL
ZWIJNDRECHT Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht is op donderdagmiddag 6 november door de politie aangehouden op het Laurensvliet. Hij had met een balletjespistool lopen zwaaien. Getuigen hadden het gezien en de politie werd gebeld. De tiener werd op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden en het balletjespistool is in beslag genomen. Na verhoor kon de jongen naar huis.

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is op 7 november op het Herman Hesse-erf aangehouden. Hij zou op 31 oktober op de Stadspolderring een 16-jarige bromfietsbestuurder hebben bedreigd. De jongen werd door de verdachte tot stoppen gedwongen en deze liet hem een mes zien. Er werd geen geld of goederen geëist. Na een paar minuten liet de verdachte het slachtoffer ongedeerd gaan. De jongen deed aangifte en de verdachte is ingesloten.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 49-jarige man uit Dordrecht is op 6 november bij zijn woning aan het Rietveld-erf aangehouden. Op het gasfornuis in zijn keuken stond een pannetje met etenswaren te branden met grote rookontwikkeling tot gevolg. De man deed niet veel om het brandje te blussen waarna omwonenden 112 belden. De brandweer bluste het brandje snel en de man werd aangehouden. Hij bleek erg verward en had ook gedronken. In zijn huis en keuken was het een vieze puinhoop. De man is ingesloten en zal door een psychiater worden beoordeeld.

KOP-STAARTBOTSING
DORDRECHT Bij een kop-staartbotsing tussen vier autos op de Noordhoevelaan is een lichtgewonde gevallen. Een 79-jarige bestuurder uit Dordrecht kreeg vermoedelijk een black-out en botste op zijn voorligger, een 33-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij botste met haar auto op een voorligger die vervolgens tegen de auto daarvoor botste. Alleen de vrouw raakte gewond. Zij is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen lijken erg mee te vallen.