Politie Haaglanden

Persberichten 7 november

Haaglanden, 07-11-2008

Straatrovers dreigen met ontvoering kind
Den Haag Een 21-jarige Haagse is donderdag 6 november het slachtoffer geworden van een weerzinwekkende straatroof.

De vrouw liep s-middags tussen 15.50 en 16.00 uur met haar tweejarige dochter in de kinderwagen vanuit de Venestraat de Haagse Bluf in toen zij van achteren werd belaagd door twee mannen. De mannen eisten de portemonnee van het slachtoffer. Toen de vrouw weigerde, werd haar een mes op de keel gezet. Het slachtoffer gaf vervolgens haar portemonnee, waarop de daders ook haar pincode eisten.

Omdat de vrouw niet snel genoeg reageerde, dreigden de mannen haar dochter mee te nemen. Hierop noemde de vrouw haar pincode. De mannen gingen er vandoor, maar niet nadat zij de kinderwagen met daarin de peuter omver hadden gegooid. Het 2-jarige meisje viel daardoor uit de wagen. Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd, hebben agenten de omgeving uitgekamd. De daders werden echter niet aangetroffen.

De mannen zijn vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse komaf en zijn beide ongeveer 1.80 meter lang. Een van hen had langs de zijkanten van zijn gezicht smalle bakkebaarden tot zijn kaaklijn, bijna doorlopende wenkbrauwen, een brede neus en een normaal postuur. De man had tevens een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte, gebreide muts, een zwarte, halflange kantoenen jas, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. De andere dader had zwart lang haar dat los naar achteren was gekamd en vettig oogde. De zijkanten waren opgeschoren. Deze man droeg eveneens een zwarte, halflange katoenen jas en een donkere broek en donkere schoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof of naar mensen die iemand in het signalement van de daders herkennen. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Tweetal in gestolen auto
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen vrijdagochtend 7 november om 02.50 uur een auto slingerend op de Rust en Vreugdlaan rijden. De agenten zagen besloten de bestuurster te controleren. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurster, een 37-jarige vrouw uit Leiden, onder invloed van drank was, moest zij een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij niet teveel had gedronken en zij mocht haar weg vervolgen. Nadat de automobiliste was weggereden, hoorden de agenten dat de auto waarin zij reed gestolen was. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Op de Spaarwaterstraat konden ze de auto opnieuw laten stoppen. De 37-jarige automobiliste en een 28-jarige man uit Katwijk werden aangehouden. De vrouw probeerde nog een zakje met drugs door te slikken, maar dat konden de agenten verhinderen. De man had een mes in zijn mouw verstopt. De twee zijn ingesloten.

Posters plakken?
Den Haag Twee jongens van 24 jaar en 18 jaar kregen vrijdag 7 november om 00.15 uur op de Prins Bernhardlaan een proces-verbaal uitgereikt omdat zij bezig waren met het plakken van posters zonder dat zij daarvoor een vergunning hadden. De posters en de plakspullen moesten zij afgeven. Deze worden vernietigd.

Vijf Polen illegaal in een huis
Den Haag Vijf mannen van Poolse afkomst, in leeftijd varierend van 33 tot 45 jaar, hadden zich donderdag 6 november om 22.15 uur illegaal verschanst in een woning aan de Laakkade. Om in de woning te kunnen komen, hebben de mannen een hangslot en een politiezegel open gebroken. De mannen zijn aangehouden voor vernieling en naar het politiebureau overgebracht.

3-jarige jongetje door auto overreden
Den Haag Een jongetje van drie jaar is donderdag 6 november om 15.00 uur op de Weidevogellaan door een auto overreden. De 41-jarige vader van het jongetje was bezig om een kinderzitje in de auto te plaatsen toen het jongetje de straat op rende. Een 34-jarige automobiliste zag plotseling het jongetje voor haar auto verschijnen en kon het kindje niet meer ontwijken. Door de botsing kwam het slachtoffertje onder de auto terecht. Het jongetje is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat het jongetje niets heeft gebroken, wel moet het nog in het ziekenhuis blijven om te onderzoeken of het geen inwendig letsel heeft. De automobiliste kwam met de schrik vrij en heeft een verklaring afgelegd aan het bureau.

Hennepkwekerij
Den Haag De politie hield donderdag 6 november om 14.45 uur een 52-jarige vrouw aan omdat zij 75 kilo natte henneptoppen in de woning aan de Jonkheer van Riemsdijklaan te drogen had liggen. De vrouw vertelde dat zij geld ontving als zij in haar huis de hennep liet drogen. De vrouw kreeg een proces verbaal uitgereikt. Omdat bij de politie bekend is wie de mogelijke eigenaar van de hennep is, konden agenten deze man (36 jaar) later aanhouden. De hennep is inmiddels vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vasthoudende types
Den Haag Twee Hagenaars van 21 en 30 jaar zijn donderdag 6 november aangehouden, nadat zij in de Torenstraat met elkaar op de vuist waren gegaan. De politie kreeg omstreeks negen uur s avonds een melding van een vechtpartij en trof even later de twee bebloede mannen aan. De politie kreeg de vechtersbazen niet uit elkaar en toen de 30-jarige man de ander in zijn gezicht beet en niet meer losliet, besloten de agenten om hun pepperspray te gebruiken. Daarop konden de verdachten worden aangehouden en ingesloten.

Minderjarige dupeert winkelier
Leidschendam Een 16-jarige jongen trachtte donderdag 6 november om 13.40 uur zijn baas om de tuin te leiden, de jongen werkte in een winkel aan de Berkelhove en nam een geldbedrag uit de kassa. Hij werd gesnapt en de ondernemer droeg de jongen over aan de politie. Die maakte proces-verbaal tegen de jongen op.

Belg raakt rijbewijs kwijt
Leidschendam Een 36-jarige Belg raakte vrijdagochtend 7 november om 02.15 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 169 km/u over Rijksweg A4 terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 100 km/u geldt. De agenten vorderden het rijbewijs van de man in.

Politie zoekt getuigen brutale overval in Voorburg Voorburg Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op klaarlichte dag op een woning aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Donderdag 6 november om 15.45 uur belden enkele personen aan bij de woning en overvielen de 50-jarige bewoonster. De vrouw werd door de overvallers gekneveld waarna zij de woning doorzochten. Met een groot aantal horloges zijn de daders vertrokken in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht de mannen uit de flat heeft zien komen en daarbij heeft gezien dat de mannen enkele zware tassen droegen. De woning bevindt zich boven een winkelgalerij waaronder een pizza-afhaalbedrijf. Het kan zijn dat de daders via de achterzijde de flat zijn uitgekomen en via de Adama van Scheltemastraat zijn weggegaan. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Rijden onder invloed
Honselersdijk/ Westland - De politie hield donderdagavond 6 november om 22.10 uur een 30-jarige automobilist uit s-Gravenzande aan. Getuigen belden de politie nadat zij de man al slingerend zagen rijden over de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk. De getuige volgde de bestuurder die op de Molenlaan in Honselersdijk kon worden achterhaald. Hij blies 695 ugl en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Broers in de cel
Delft Twee broers (30 en 33 jaar) zochten donderdag 6 november nadrukkelijk ruzie met de politie. Een van de twee stond om 23.10 uur op de Beestenmarkt en maakte zichtbaar voor het overige publiek masturberende bewegingen naar de politie en stak daarbij zijn middelvinger op. Agenten spraken de man aan op zijn gedrag waarop hij direct zich fysiek verzette tegen zijn aanhouding. Op zijn roepen verscheen de 33-jarige broer die zich met de aanhouding bemoeide en eveneens zich fysiek liet gelden. Beide verdachten gebruikten veel geweld tegen de agenten en met ondersteuning van omstanders en een agent in zijn vrije tijd konden de agressieve broers worden aangehouden. Beiden verdachten waren ook na de aanhouding zeer agressief en dreigden iedereen kort en klein te slaan. Zij werden beiden ingesloten voor verhoor. De agenten raakten niet gewond en konden hun dienst voortzetten. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren met de helft wordt verhoogd.

Illegale plakker aangehouden
Zoetermeer De politie hield donderdag 6 november om 12.35 uur een 28-jarige Amsterdammer aan. De man plakte zonder vergunning posters op het straatmeubilair en andere objecten. Stadstoezichthouders betrapten de man en droegen hem over aan de politie. De man kreeg een bekeuring van 100 euro en de posters moest de man afstaan.

Agressieve dronk
Zoetermeer - De politie hield vrijdagochtend 7 november om 01.20 uur een 30-jarige automobilist uit Schiedam aan. Een getuige belde de politie nadat zij de man weifelend zag rijden over de Roxenissestraat. De getuige volgde de bestuurder die korte tijd later kon worden achterhaald. De man schold de agenten uit en weigerde mee te werken. Agenten moesten de man met dwang meenemen naar het bureau. Hij blies 385 ugl. Korte tijd later zagen agenten over de Luxemburglaan een 22-jarige automobilist rijden. Ook hij had gedronken en blies als beginnend bestuurder 390 ugl. Het rijbewijs van de man werd dan ook ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Honden vergiftigd
Zoetermeer In het Zoetermeerse Balijbos zijn binnen enkele weken ten minste twee honden vergiftigd. De eigenaar van een flat-coated retriever meldde zich donderdag 6 november bij de politie, nadat zijn hond tijdens een wandeling in het Balijbos onwel was geworden. Het dier at iets van de grond en begon vervolgens te schuimbekken. Een dierenarts moest het dier, dat vergiftigd bleek, laten inslapen. Ongeveer vijf weken geleden meldde zich ook al een hondeneigenaar bij de politie, omdat zijn hond in hetzelfde bos was vergiftigd. Deze hond overleefde het gif. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over de zaak. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.