Gemeente Roermond

Minima krijgen 50 euro extra van de gemeente

50,- biljetten De Tweede Kamer heeft besloten dat er extra geld beschikbaar moet komen voor minima. Naar aanleiding van dit besluit heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs bepaald dat huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum dit jaar een extraatje kunnen krijgen van de afdeling Sociale Zaken. Het gaat om een eenmalige uitkering van 50 euro netto per huishouden.

De gemeenten moeten er voor zorgen dat dit bedrag bij de huishoudens terecht komt. Bent u bekend bij de afdeling Sociale Zaken, hebt u bijvoorbeeld een WWB-uitkering, dan ontvangt u automatisch een bericht.

Als u niet bekend bent (of niet bekend denkt te zijn) bij de afdeling Sociale Zaken, dan kunt u de eenmalige uitkering aanvragen middels een aanvraagformulier.

Wij adviseren u om hierover tussen 13.30 uur en 15.00 uur telefonisch contact op te nemen met de afdeling Sociale Zaken. Het telefoonnummer is 388200. U ontvangt dan nadere informatie en krijgt eventueel een aanvraagformulier thuis gestuurd.

Ook kunt u zich voor meer informatie en/of een aanvraagformulier op werkdagen tussen 09.00 uur en 11.30 uur melden bij de balie van de afdeling Sociale Zaken, Looskade 2 in Roermond.

Aanvragen kunnen vanaf heden tot en met 31 januari 2009 worden gedaan.
* Meer informatie over sociale voorzieningen vindt u op de website van de afdeling Sociale Zaken: www.socialezaken.roermond.nl.

Publicatiedatum: 07-11-2008 Bijgewerkt: 07-11-2008