Gemeente Lelystad

Gemeentebestuur Lelystad voor behoud ziekenhuis

Het gemeentebestuur van Lelystad heeft donderdag 6 november in Den Haag van het kabinet geëist dat Lelystad een volwaardig basisziekenhuis behoudt.

Bijwonen spoeddebat

Om dat te bereiken heeft een delegatie van de raad van Lelystad, het college, het personeel van de IJsselmeerziekenhuizen en belangstellende burgers op 6 november een bezoek gebracht aan het spoeddebat van de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de toekomst van de IJssselmeerziekenhuizen.

Het bezoek is op initiatief van de lokale politiek georganiseerd om het belang van een 'volwaardig en duurzaam' basisziekenhuis voor de stad en de omliggende regio kracht bij te zetten.

Petitie

De eisen van het gemeentebestuur van Lelystad zijn door middel van een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden. Burgemeester Margreet Horselenberg vraagt in deze petitie aan de Tweede Kamer om de IJsselmeerziekenhuizen tijdelijk financieel te steunen.

Uitkomst

Doel van de financiële impuls is om het ziekenhuis aantrekkelijker te maken voor overname. Het resultaat van het debat is dat de minister van Volksgezondheid langer borg wil staan voor de IJsselmeerziekenhuizen, zodat het ziekenhuisbestuur meer tijd krijgt om een akkoord te sluiten met een koper. Duidelijk werd dat de minister nu niet de miljoenenschuld van de IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen. De Nationale Zorgautoriteit kan de ziekenhuizen alleen financieel helpen als er een goed toekomstplan is voor de ziekenhuizen.

---