Gemeente Diemen


Controle hondenbelasting

In november wordt er gecontroleerd op hondenbelasting. U kunt dus een controleur aan de deur krijgen!
Controle hondenbelasting
In 2008 is de hondenbelasting in Diemen ingevoerd. Daarbij is afgesproken dat ieder jaar een deel van de gemeente opnieuw wordt geïnventariseerd om te voorkomen dat niet alle houders van honden een aanslag hondenbelasting ontvangen.
In november is Diemen-Noord aan de beurt. Controleurs van het bureau ATMP uit Almere gaan deze wijk huis aan huis controleren. Tussen 8.30 en 17.00 uur kan er dus bij u worden aangebeld met de vraag of u een hond heeft. Deze controleurs zijn in het bezit van een geldig legitimatiebewijs dat zij op verzoek kunnen tonen. Wanneer blijkt dat er een of meerdere honden aanwezig zijn die niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan krijgt u meteen een aanmeldingsformulier om in te vullen en te ondertekenen.

Invoeren hondenpenning
Omdat gebleken is dat niet iedere hondenbezitter in het bestand van de gemeente is aangemeld, wordt met ingang van 2009 de hondenpenning verplicht. Hierop zal actief worden gecontroleerd door controleurs van de gemeente.
Is uw hond al aangemeld bij de gemeente, dan krijgt u over enige tijd een hondenpenning toegestuurd.
Deze hondenpenning is gratis. Wanneer uw hond overlijdt of u verkoopt hem, dan dient u de penning aan de gemeente terug gegeven.

Penning kwijt?
Bent u de penning kwijt, dan kunt u bij de afdeling Belastingen tegen betaling een nieuwe penning aanvragen.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---