Gemeente Assen


Modernisering DeSmelt na verkoop

Assen, 7 november 2008

Het college van B&W en de heer J. Smit hebben een akkoord bereikt over verkoop van het sport- en evenementencomplex DeSmelt voor 3,8 miljoen euro aan de gelijknamige besloten vennootschap. Met het sluiten van deze overeenkomst is zwemmen en schaatsen in Assen gewaarborgd. Smit heeft aangekondigd te willen investeren in de modernisering van DeSmelt waardoor het complex een betere uitstraling krijgt. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad daarom in te stemmen met deze verkoop.

Met de verkoopovereenkomst is zwemmen en schaatsten in Assen gegarandeerd. Ook is hiermee de werkgelegenheid van alle medewerkers gewaarborgd. De heer Smit heeft aangegeven door te willen gaan met fitness en evenementen en hij gaat investeren in de kwaliteit van het sport- en evenementencomplex. Zo wil hij bij DeSmelt een hotel realiseren met ongeveer 100 kamers. In de eerste helft van volgend jaar zal hij hiervoor een bouwvergunning aanvragen. Ook wil Smit de uitstraling van het complex verbeteren, onder andere door het vernieuwen van de entree.

Voor Assen is het sport- en evenementencomplex DeSmelt een belangrijke voorziening voor de inwoners en een toeristische trekker. Daarom is de gemeente bereid om alle mogelijke medewerking te verlenen aan de plannen van de heer Smit om DeSmelt aantrekkelijker te maken.

Tijdens de gesprekken in september met Van der Most over afwikkeling van de exploitatie werd duidelijk dat de heer J. Smit te Ommen belangstelling had DeSmelt over te nemen. Dit heeft na een aantal gesprekken geleid tot een verkoopovereenkomst. Met deze overeenkomst verkoopt de gemeente het evenementen- en sportcomplex DeSmelt aan De Smelt BV voor een bedrag van 3,8 miljoen euro. De overdracht van het complex vindt plaats op 2 januari 2009. Mocht De Smelt BV het complex DeSmelt binnen vijf jaar geheel of gedeeltelijk willen verkopen, dan heeft de gemeente het eerste recht van koop.

De Smelt BV gaat zelf afspraken maken met de heer Van der Most over de afwikkeling van de exploitatie. Het gaat daarbij onder andere over overname van inventaris en personeel.

Het is aan de gemeenteraad om tijdens een extra vergadering op 13 november een besluit te nemen over het bereikte akkoord.