Gemeente Valkenswaard

acquisitie gemeentegids

Start acquisitie gemeentegids

Medio 2009 verschijnt weer een nieuwe gemeentegids voor Valkenswaard. Deze jaarlijkse uitgave wordt in opdracht van het gemeentebestuur gemaakt. Voor deze gids werkt de gemeente, net als voorgaande jaren, samen met uitgeverij City & Tourist Promotions uit Kaatsheuvel. Deze organisatie gaat vanaf 12 november weer van start met de werving van advertenties.

De gids voor Valkenswaard wordt volgend jaar juni gratis huis aan huis bezorgd in de hele gemeente. Bovendien verstrekken wij de gids aan relaties en aan nieuwe inwoners van Valkenswaard. Deze gids is de enige gemeentegids die in opdracht van het gemeentebestuur wordt uitgegeven. Eén dezer dagen worden de plaatselijke bedrijven telefonisch benaderd door City & Tourist Promotions.

Vraag om aanbevelingsbrief gemeente
De acquisiteurs van de uitgeverij die advertenties werven voor de nieuwe gemeentegids kunnen een brief van de gemeente voorleggen. In die brief bevestigt de gemeente dat zij hun activiteiten uitvoeren in opdracht van de gemeente Valkenswaard.

Naast het werven van advertenties, benadert de uitgeverij organisaties en verenigingen die met een gratis vermelding zijn opgenomen in de gemeentegids per brief om de juistheid van de gegevens te controleren. Voorzover deze laatste over een mailadres beschikken, worden zij vanaf 12 november ook digitaal benaderd om de gegevens te controleren.

De gemeente krijgt regelmatig vragen van inwoners en plaatselijke bedrijven over zogenaamde uitgaven van de gemeente Valkenswaard. Advertentieverkopers beweren bijvoorbeeld dat de uitgave waarvoor zij advertenties werven, in opdracht van de gemeente tot stand komt of dat de gemeente betrokken zou zijn bij de uitgave. Ook zijn er andere firma's actief die in eigen beheer een vergelijkbare gids uitbrengen en bedrijven en instellingen benaderen voor het plaatsen van advertenties in deze uitgave. De gemeente Valkenswaard distantieert zich van deze initiatieven en verleent er ook geen medewerking aan.

Wij hechten eraan om aan te geven dat in voorkomende gevallen de betreffende advertentieverkoper zich altijd kan legitimeren met een brief van de gemeente. In zo'n brief bevestigt de gemeente dat het om een uitgave gaat waarvoor zij opdrachtgever is.

Als u benaderd wordt voor het plaatsen van een advertentie, doet u er dus goed aan om altijd om die aanbevelingsbrief te vragen. Op die manier wordt direct duidelijk of het gaat om een uitgave in opdracht van de gemeente Valkenswaard of niet. Kan de verkoper namelijk deze brief niet laten zien, dan is de gemeente in elk geval geen opdrachtgever voor de betreffende uitgave. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de gemeente, telefoon 040-2083434, 2083436 en 2083433.

Gemeentegids en burgerjaarverslag
De gemeentegids bevat niet alleen een schat aan informatie over gemeentelijke instanties, maar ook het verenigingsleven in Valkenswaard komt nadrukkelijk aan bod. Bovendien wordt in de gemeentegids het burgerjaarverslag van de burgemeester opgenomen.

Digitale gemeentegids
Er is ook een digitale gemeentegids beschikbaar via onze website. Deze laatste service komt de actualiteit zeker ten goede. U vindt de digitale gemeentegids op de homepage in de rechterkolom.