PvdA Rotterdam


Urban Podium in mei 2009

Vr 7 Nov 2008 - Redactie
Urban Podium in mei 2009

De gemeenteraad van Rotterdam heeft gisteren ingestemd met de komst van het Urban Podium in de Maassilo. In mei 2009 opent het Urban Podium de deuren.

Eindelijk besluit
De PvdA is blij dat nu eindelijk de keuze wordt gemaakt over de plek voor het podium voor grootstedelijke jongerencultuur. PvdA-woordvoerder Duco Hoogland vroeg het stadsbestuur wel om enkele garanties om het Urban Podium tot een succes te maken.

Garanties
Hoogland kreeg van het stadsbestuur de garantie dat de ontwikkeling van het Urban Podium zoveel mogelijk in samenspraak met de omwonenden zal gaan. In de Maassilo en omgeving wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. We moeten voorkomen dat de buurtbewoners nachten wakker liggen van overlast in de buurt, stelt Hoogland.

Talentontwikkeling
Het Urban Podium draait om talentontwikkeling. Jongeren moeten dichtbij huis beginnen in laagdrempelige ruimtes waar zij van elkaar kunnen leren. Van daaruit kunnen zij doorgroeien naar het grote podium in de Maassilo, legt Hoogland uit. Juist voor talentontwikkeling is de Maassilo een uitstekende locatie. Naast zalen voor optredens, wedstrijden, exposities en modeshows komt veel ruimte beschikbaar om te oefenen en talenten te ontwikkelen. Als jongeren goed bezig zijn in de Maassilo, kunnen zij zelfs doorgroeien naar andere podia in de stad, of zelfs daarbuiten. Met de Rotterdamse podia worden afspraken gemaakt over doorgroeimogelijkheden, zegt Hoogland.

Hiphophuis
De PvdA vroeg extra aandacht voor het Hiphophuis. Het Hiphophuis is een goede keuze als één van de satellieten. Deze bekende organisatie zet zich al jaar en dag in voor subculturen. Maar de huidige locatie voldoet echt niet meer, aldus Hoogland. Het stadsbestuur gaat op zoek naar een oplossing voor het Hiphophuis.