Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 07-11-2008

Politie spreekt van een rustige nacht in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Tilburg spreken van een rustige nacht. Naast het beteugelen van enkele kleine opstootjes verrichte de politie één arrestatie. In totaal zes centrumbezoekers verlieten het centrum met een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

De politie heeft vanmorgen, even na 04.30 uur op de Heuvelring een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man maakte deel uit van een groep die de politie al eerder voor het veroorzaken van overlast had weggestuurd bij een horecagelegenheid. Op het moment dat de groep terug kwam gingen de agenten met hen in gesprek. Tijdens dat gesprek vond de verdachte het nodig afval op de grond te gooien. Op verzoek kon de man geen geldig legitimatiebewijs tonen. Hij mocht mee naar het bureau.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Tilburger schopt in dronken bui tegen deuren en ramen van winkels

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 02.15 uur op het
Burgemeester van de Mortelplein een 36-jarige Tilburger aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadig gedrag. Tijdens de surveillance zagen agenten dat de man tegen diverse winkelruiten en deuren trapte. Ook trok hij aan meerdere autopapieren. Tijdens het aanspreken bemerkte de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij kon zich niet legitimeren waarop hij mee mocht naar het bureau.

Lastige klant beledigt agenten

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.15 uur in de
Telegraafstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De man gedroeg zich vervelend in een kledingzaak in de
Telegraafstraat. Medewerkers vroegen hem de zaak te verlaten nadat hij vanachter een toonbank een schaar had gepakt waarmee hij van plan was in zichzelf te knippen. Gewaarschuwde agenten troffen de man in de winkel aan. Tijdens het gesprek vond hij het nodig de agenten te beledigen.

Minderjarigen in kraag gegrepen na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur in een kledingzaak op de Heuvel drie 14-jarige Tilburgse meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Het drietal werd door een beveiligingsmedewerker aangesproken nadat het elektronische diefstalbeveiligingmechanisme bij het verlaten van de winkel in werking trad. In één van de tassen van de meisjes trof de medewerker een niet betaalde trui aan. Op het bureau bekenden ze de diefstal. De ouders zijn in kennis gesteld.

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm van het alarmpoortje inwerking. Onderzoek wees uit dat de man enkele blikken bier en een flesje aftershave vergeten was af te rekenen.

Politie houdt vrouw aan voor diefstal uit woning

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.00 uur in de Veemarktstraat een 19-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een diefstal te hebben gepleegd in een woning van een 234-jarige Tilburger. De vrouw is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek ik nadat het slachtoffer aangifte had gedaan van afpersing en diefstal uit zijn woning. De man gaf aan dat zijn ex-vriendin, de 24-jarige verdachte, hem op 04 oktober jl. benaderd had. In het gesprek wat volgde had ze, samen met een vriend hem bedreiging een geldbedrag en de huissleutel afhandig gemaakt. Het slachtoffer ontdekte korte tijd later dat er goederen uit zijn woning verdwenen waren. Op het bureau legde de vrouw een bekennende
verklaring af.

Politie deelt 35 bekeuringen uit tijdens verlichtingsactie

OISTERWIJK - De politie heeft tijdens een verlichtingscontrole op diverse locaties gisteravond in totaal 35 bekeuringen uitgedeeld. Agenten controleerden tussen 19.15 uur en 21.15 uur het verkeer op de Sportlaan, de Spoorlaan, de Hoogstraat en de Stationsstraat. In totaal reden er 26 fietsers zonder verlichting. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voo0r het rijden zonder autogordel, het niet handsfree bellen en het niet volgen van de rijrichting.

Eén op de tien bestuurders rijdt te hard

TILBURG - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben
gistermiddag en avond, tussen 16.15 uur en 21.00 uur, op de Ringbaan West een snelheidscontrole ingesteld. In totaal passeerden ruim 4500 voertuigen het controlepunt. Hiervan reden er ruim 470 te hard.

Op de Burgemeester Bechtweg controleerden de medewerkers tussen 17.30 uur en 21.00 uur het verkeer. In totaal passeerden er 3470 voertuigen het controlepunt waarvan er ruim 100 de maximale snelheid overtraden.

Auto buit bij woninginbraak

GOIRLE - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een woninginbraak waarbij een auto, een Volkswagen golf gekentekend 39-TX-RR buit gemaakt werd. De bewoner, een 55-jarige man deed aangifte.

De bewoners schrokken vanmorgen rond 03.00 uur wakker van een harde knal en glasgerinkel. Direct keken ze naar buiten en zagen de auto de oprit afrijden. Onderzoek in de woning wees uit dat de ruit aan de voorzijde van de woning vernield was.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-11-2008 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |