Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 7 november 2008


* POLITIE HOUDT DRIE VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft op zaterdag 1 november en maandag 3 november twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een auto op de Borndiep. Tevens onderzoekt de politie of het drietal in verband kan worden gebracht met meerdere auto-inbraken. Tussen donderdagavond 30 oktober om half twaalf en vrijdagochtend 31 oktober om acht uur werd een pinpas weggenomen uit een geparkeerde auto op de Borndiep. In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november werden een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 23-jarige vrouw uit Rotterdam op het Hamarpad gecontroleerd door surveillerende politiemensen. Zij bleken in het bezit te zijn van de gestolen pinpas. Hierop hielden agenten het tweetal aan voor heling en bracht hen over naar het politiebureau. De pas werd in beslag genomen. Tevens werd na onderzoek op maandag 3 november een 30-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Ook hij wordt verdacht van de autoinbraak.


* POLITIE BEDANKT MAN VOOR HULP BIJ ONGEVAL

EILANDEN - Politiemensen van het wijkteam Goeree-Overflakee hebben woensdag 5 november een bloemetje uitgereikt aan een 49-jarige inwoner uit Stellendam. Reden hiervoor was doortastend optreden van deze man op maandag 27 oktober 2008. Op de N57 ter hoogte van Stellendam werd een bestuurder van een Mercedes onwel. Nadat deze man tegen de vangrail was gereden vatte zijn auto vlam. De 49-jarige inwoner uit Stellendam bedacht zich geen moment en heeft het slachtoffer, die buiten bewustzijn was, uit zijn auto getrokken en in veiligheid gebracht. Vrijwel direct hierna brandde de auto volledig uit. Volgens omstanders heeft dit optreden het leven van het slachtoffer gered. Vandaar een welgemeend bedankje namens de politie.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL EN RIJDEN ONDER INVLOED

ROTTERDAM-ZUID / ROZENBURG - De politie heeft dinsdagmiddag op de Weth van Heldenstraat een 39-jarige vrouw uit Rozenburg aangehouden. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal en het rijden onder invloed van alcohol. Rond twee uur 's middags nam de Rozenburgse een huispak weg uit een winkel aan het Raadhuisplein. Gewaarschuwde agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in. Omstreeks kwart over drie zagen zij de vrouw rijden in een auto aan de Weth Van Heldenstraat. Hierop hielden zij haar staande. Uit controle bleek zij onder invloed te zijn van alcohol. Tevens werd het huispak onder de bestuurdersstoel aangetroffen. De winkeldief werd overgebracht naar het politiebureau. Haar rijbewijs werd ingevorderd.


* POLITIE CONTROLEERT OP SNELHEID NA KLACHTEN BEWONERS

VIERPOLDERS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Achterdijk. Aanleiding van de controle waren klachten over te hoge rijsnelheden. Tussen drie en half zes werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur terwijl '60' is toegestaan. De politie zal de controles omwille van de verkeersveiligheid blijven herhalen.


* DIVERSE CONTROLES BIJ SCHOLEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft bij diverse scholen een controle uitgevoerd tegen gevaarlijk rij- en parkeergedrag. De actie is in de ochtend uitgevoerd vanaf kwart voor acht. Bij een school aan de Rondweg schreven agenten een bekeuring uit voor onjuist parkeergedrag.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden. De jongen werd op heterdaad betrapt toen hij met een stift een supermarkt aan de Middenbaan bekladde. Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij dat diezelfde dag in totaal vier keer had gedaan in de omgeving.


* GESTOLEN FIETS AANGEBODEN / VERDACHTE AANGEHOUDEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het te koop aanbieden van een gestolen fiets. Donderdagmiddag kreeg de politie melding dat een jongen met een gestolen fiets stond bij een zwembad in Capelle aan den IJssel. De verdachte zou daar de fiets te koop aanbieden. Agenten gingen rond kwart voor vier naar de locatie en zagen daar iemand die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten ging de jongen er vandoor. Na een korte achtervolging hielden agenten de jongen aan. Hij had de fiets nog bij zich. Omstanders wezen agenten erop dat hij iets had weggegooid. Dit was gereedschap die hij vermoedelijk had gebruikt om het slot van de fiets te openen. De 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* GRAFFITISPUITER AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het spuiten van graffiti. Donderdagavond rond half tien zagen surveillerende politiemensen een jongen die zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de agenten, rende de verdachte weg. De politiemensen achtervolgden de jongen, waarbij de verdachte onderuit ging, waarna de agenten hem aanhielden. Bij de fouillering had de man een spuitbus graffity bij zich en hij verklaarde na verhoor dat hij op meerdere plekken de vernieling had aangebracht. De 17-jarige Rotterdammer is ingesloten voor nader onderzoek. Hij had de vernielingen aangebracht bij het Tunneltje bij de A20 nabij het Roer, een elektriciteitskast bij de Spoorberm en ook diverse lantarenpalen. De jongen had ook nog knalvuurwerk bij zich, dit is door agenten in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET ILLEGAAL VUURWERK

EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft donderdagochtend rond elf uur in een woning aan de Aidastraat een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij was in het bezit van illegaal vuurwerk. Naar aanleiding van een melding stelden agenten een onderzoek in de woning in. Hierbij vonden zijn ongeveer 40 kilogram illegaal vuurwerk. De politie nam het vuurwerk in beslag en hield de verdachte aan. De vangst bestond onder andere uit nitraten, strijkers en lawinepijlen. De politie waarschuwt mensen die illegaal vuurwerk bij zich hebben of vuurwerk afsteken voor de vastgestelde datum aangehouden worden danwel een bekeuring krijgen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING EN VERNIELING

ROTTERDAM - Een 39-jarige Rotterdammer is donderdagavond op de Middelharnisstraat aangehouden voor bedreiging. In een woning aan de Middelharnisstraat vernielde de verdachte rond half elf sieraden, broeken, telefoons en een bril van de 28-jarige bewoonster. Zij was op dat moment niet thuis. Later die avond kwam de man terug naar de woning, bedreigde de bewoonster met de dood en dreigde haar woning in brand te steken. Gealarmeerd politiepersoneel was snel ter plaatse en arresteerde de man.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West heeft donderdagavond een actie preventief fouilleren gehouden op de Nieuwe Binnenweg. In totaal werden 38 mensen gefouilleerd waarna een vlindermes in beslag werd genomen, 7 XTC-pillen, een halve schaar en een zakje hash. Een persoon werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten.


* BROMFIETSCONTROLE
VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagmiddag en -avond bromfietscontroles gehouden in Maassluis en Vlaardingen. Hierbij werden respectievelijk 17 en 12 bromfietsen gecontroleerd. In Maassluis werden op diverse locaties in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te groot vermogen van de bromfiets, teveel geluid produceren en technische gebreken. In Vlaardingen werden 6 bestuurders op de bon geslingerd voor te hoog vermogen en tegen de rijrichting in rijden.


* POLITIE HOUDT VIER VERDACHTEN AAN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft na een melding van een vechtpartij twee meisjes en twee jongens aangehouden. Donderdagochtend rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding dat twee meisjes met elkaar aan het vechten waren. Toen agenten ter plaatse kwamen aan het Walenburgerplein renden één van de meisjes weg, samen met een groot gedeelte van de groep die erbij stond te kijken. Ze hielden één van de vechtende meisjes aan, dit is een 14-jarige Rotterdamse. Toen agenten de rest van de groep wegstuurde, voldeed één persoon, een 14-jarige Rotterdammer, daar niet aan. Toen agenten hem aanhielden, wilde een andere jongen, een 15-jarige Rotterdammer, tussenbeide komen. Hij belemmerde hiermeer de arrestatie, en zodoende hielden agenten de jongen ook aan. Hij had ook de politiemensen bedreigd met de dood. Politiemensen zijn vervolgens naar het huis gegaan van het weggerende, vechtende meisje. Ze hielden op de Bajonetstraat de verdachte aan, een 16-jarig meisje. Ook zij is overgebracht naar een politiebureau waar ze is ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK AUTO'S IN PARKEERGARAGE

ROTTERDAM-CENTRUM / STADSDRIEHOEK - In een parkeergarage aan de Sint-Jacobsplaats werd tussen woensdagavond 5 november en donderdagochtend 6 november in zes auto's ingebroken. De politie onderzoekt de zaak. Tussen half zeven 's avonds en negen uur 's ochtends werden in totaal zes auto's opengebroken. In diverse auto's werd een navigatiesysteem weggenomen. Alle kentekenhouders hebben aangifte gedaan op het politiebureau.


* JONGENS NAAR HALT NA VEROORZAKEN OVERLAST IN VERKEER

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben donderdagmiddag vier minderjarige jongens uit Rotterdam (12, 13 en 14 jaar) aangehouden voor het veroorzaken van overlast/hinder voor weggebruikers. Tijdens de surveillance in burger zagen twee politiemensen dat de jongens vanaf een tramhalte aan de GK van Hogendorpweg plotseling de weg over renden. Hierdoor moesten auto's plotseling stoppen en claxonneren om aanrijdingen te voorkomen. De politie hield de jongens na een korte achtervolging aan. Na overleg met de ouders is besloten de jongens allemaal naar Halt te sturen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA WINKELDIEFSTAL MET GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagochtend een 27-jarige Rotterdammer gearresteerd na een winkeldiefstal met geweld. De man werd in een supermarkt aan de Krabbendijkestraat betrapt toen hij de winkel wilde verlaten met een tas boodschappen zonder te betalen. Hij struikelde, waarna een medewerkster van de supermarkt hem hielp met opstaan. Kort hierna pakte de man een mes met een ronde punt en prikte hiermee de vrouw een aantal keer in haar arm. Zij raakte hierbij niet gewond. Al zwaaiend met het mes, liep de verdachte weg. Lang duurde dit niet, want korte tijd later werd hij door politiepersoneel in de kraag gevat.