Ministerraad


Benoeming voorzitter Actal

Persbericht | 07-11-2008

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris De Jager van Financiën mee ingestemd om Steven van Eijck voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal). Hij volgt per 1 januari 2009 Robin Linschoten op.

Van Eijck (49) was staatsecretaris van Financiën in kabinet-Balkende I. Aansluitend werd hij benoemd tot commissaris jeugd en jongerenbeleid en werd hij eindverantwoordelijk voor de operatie JONG. Van Eijck zal zijn functie bij Actal combineren met het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van de Stichting Rotterdam European Youth Capital en het voorzitterschap van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Het adviescollege zal per 1 januari 2009 bestaan uit Steven van Eijck (voorzitter), Francine Giskes en Tjark de Lange. Robin Linschoten en Hans Kamps zullen per die datum hun werkzaamheden voor Actal beëindigen.

Het nieuwe Adviescollege zal uitdrukkelijk invulling gaan geven aan de nieuwe adviestaken die Actal heeft gekregen ten aanzien van regeldruk voor bedrijven, burgers, medeoverheden, instellingen en professionals. Actal brengt zijn adviezen uit aan de regering, de Staten-Generaal en aan medeoverheden. De adviezen aan regering en Staten-Generaal betreffen met name het beleid van het kabinet om de regeldruk terug te brengen. Dit beleid wordt gecoördineerd door een ministeriële stuurgroep onder leiding van minister-president Balkenende.