Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Nieuwe brochure digitale aspecten Wro

29-10-2008

Het nieuwe 'Model implementatieplan digitale aspecten Wro voor gemeenten, versie 2.0' is een praktische leidraad voor gemeenten om stapsgewijs te komen tot digitale ruimtelijke plannen. Dit is de opvolger van het begin 2008 verschenen 'Model Implementatieplan DURP/RO-online bij gemeenten'.

In het model implementatieplan staat een praktisch stappenplan dat gemeenten kunnen volgen om te voldoen aan de digitale verplichtingen volgens de Wro. Door de bijbehorende checklist ernaast te leggen, wordt duidelijk aan welke onderwerpen nog (extra) aandacht moet worden besteedt en hoe te werk kan worden gegaan. In de nieuwe versie 2.0 wordt bovendien meer aandacht besteedt aan organisatorische aspecten als verandermanagement en de verschuiving van digitalisering als project naar structureel proces. Nieuw is verder een globale inschatting van de kosten, die zowel het implemetatietraject als het structureel beheren van digitale ruimtelijke plannen met zich meebrengt. Belangrijke toevoeging is ook nog het opnemen van de overgangsregeling voor de periode tot 1 juli 2009.

Vanaf 1 juli 2009 moeten alle overheden hun nieuwe ruimtelijke plannen digitaal opstellen en via internet beschikbaar maken. Dit betekent dat op termijn iedereen op internet op ieder moment van de dag bijvoorbeeld het bestemmingsplan van zijn of haar adres kan inzien.

Download:


Zie het origineel


* 'Model implementatieplan digitale aspecten Wro voor gemeenten, versie 2.0