Gemeente Rotterdam

Op 6 november jl. is de eerste satelliet van de Creative Factory geopend op de Dordtselaan. Sinds de opening van de Creative Factory op 15 mei zit de graansilo met zestig creatieve ondernemers officieel vol.

De aantrekkingskracht op andere ondernemers is groot en daarom breidt de Creative Factory uit, met zogenaamde satellieten. Op de Dordtselaan, vlakbij de Maassilo, zijn 4 panden in gebruik genomen door aansprekende creatieve bedrijven. Dit is slechts het begin van een toename van kleinschalige bedrijfsruimtes in Rotterdam Zuid. Samen met de partners van de Creative Factory (Hogeschool Rotterdam, Vestia, Albeda College, AM en de Rabobank) opende André de Groot (projectleider Kansenzones) de eerste satelliet. De Creative Factory is eigendom van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Na de Dordtselaan volgt Oud-Charlois en vervolgens wordt gekeken of er nog extra bedrijfsruimte in de Maassilo kan worden gegenereerd. Daarnaast ontwikkelt de Afrikaanderwijk zich in rap tempo tot een gebied waar het prettig ondernemen is. Ook beginnen zich in de Zuidelijke tuinsteden (onder andere in Pendrecht en in delen van IJsselmonde) steeds meer mogelijkheden voor te doen.

Tijdens de opening presenteerden tal van bedrijven die in de Creative Factory zijn gevestigd zich aan het publiek. Er waren tours langs bedrijven op het gebied van ontwerp, mode, muziek & events, zakelijke dienstverlening en media.

Bron: Pact op Zuid, 07-11-2008