Werkgeversvereniging AWVN

Kabinet bekijkt schuiven met werktijden

Datum: 07 november 2008

Het kabinet bekijkt of werknemers in de Arbeidstijdenwet het recht moeten krijgen om te schuiven met hun werktijden, zodat ze arbeid en zorg voor kinderen beter kunnen combineren. Werknemers zouden misschien ook meer te zeggen moeten krijgen over hun werkplek. Verder worden diverse verlofregelingen mogelijk vereenvoudigd. |
Dat zijn enkele voorstellen die staan in een verkenning over modernisering van verlof en arbeidstijden, dat vrijdag als discussiestuk wordt besproken in de ministerraad. In de verkenning worden nog geen besluiten genomen.

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet al aan om verlof opnemen voor ouders aantrekkelijker te willen maken. Ook wil het kabinet werkgevers vragen nog meer in te spelen op de wens van hun personeel om arbeid en zorg beter te combineren.

Vereenvoudiging verlofregelingen
Minister Donner van Sociale Zaken heeft daarbij aangegeven dat de huidige praktijk, waarin werknemers met verschillende verlofregelingen te maken hebben rondom de zorg voor kinderen en andere naasten, eenvoudiger moet. Zo staat in zijn begroting voor volgend jaar dat de koppeling tussen ouderschapsverlof en de verlofspaarregeling levensloop wordt losgelaten. Ouders hoeven dan niet meer verplicht zelf voor verlof te sparen in de levensloopregeling om van de overheid een uitkering te krijgen.

De verwachting is dat door het schrappen van de verplichte deelname aan de weinig populaire verlofspaarregeling, twee keer zoveel ouders als nu de zogeheten ouderschapskorting van de Belastingdienst kunnen ontvangen als zij verlof opnemen voor de zorg van hun kinderen.

Verder denkt het kabinet dat werknemers die verlof opnemen, het als een probleem ervaren dat zij niet tussentijds de hoeveelheid opgenomen vrije tijd kunnen aanpassen. Wie bijvoorbeeld tijdelijk halve dagen is gaan werken wegens de zorg voor kinderen, kan er na verloop van tijd achter komen dat de zorgtaken en werk ook met minder verlof te combineren zijn. Dat valt nu echter niet aan te passen.