CNV: Eenmalig belastingvrije toelage moet kunnen

07/11/2008 14:34

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV BedrijvenBond

Utrecht, 7 november 2008


------

CNV BedrijvenBond pleit voor belastingvrij koopkrachtbehoud gepensioneerden:

Eenmalig belastingvrije toelage moet kunnen

De pensioenfondsen moeten toch in staat zijn om eenmalig iets te doen voor hun pensioengerechtigden? En daarmee werken aan koopkrachtbehoud voor een grote groep Nederlanders. En de overheid hoort daar dan het zijne bij te doen in de vorm van het de-fiscaliseren van die maatregel. Voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond doet die oproep aan alle betrokkenen, inclusief de rijksoverheid.

Donderdagmiddag pleitte Jongejan in een bijeenkomst met gepensioneerde CNV-leden er al voor om naar het koopkrachtbehoud van deze groep Nederlanders te kijken. "Daar waar de AOW gelukkig wel wordt verhoogd, ziet het er naar uit dat het aanvullende pensioen niet zal worden geïndexeerd. Dat is voor ouderen een nadeel dat ze zonder financiële crisis niet zouden ondervinden. Daar waar iedereen bezig is om banken en bedrijven overeind te houden, zullen we ook naar onze gepensioneerde burgers moeten kijken. Die hebben geen actieve middelen om zich te wapenen tegen dergelijke financiële tegenstromen."

Jongejan pleit ervoor om vooral creatief te zijn in het vinden van een oplossing. Als pensioenfondsen niet kunnen indexeren, dan kunnen ze wellicht wel een eenmalige uitkering betalen. Het zou mooi als de overheid ermee instemt dat dit belastingvrij kan.

Zo doen alle partijen iets. Gepensioneerden krijgen een ruggesteuntje, de fiscus houdt zich afzijdig en pensioenfondsen laten zich van hun beste kant zien. Wij zullen als CNV BedrijvenBond zeker proberen de pensioenfondsen uit onze bedrijfstakken te bewegen deze stap te maken.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl

http://www.cnv.net