Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


07 nov 2008

Minister Klink (VWS) kondigt nota drugsbeleid aan

Minister Klink (VWS) heeft de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet een nieuwe interdepartementale nota op over het drugsbeleid zal opstellen. Het kabinet streeft ernaar om de nota in het voorjaar van 2010 naar de Tweede Kamer te sturen.

De nota zal onder andere ingaan op preventie, harmreduction, zorg, aanpak van drugscriminaliteit en overlastbestrijding. De nota wordt opgeteld naar aanleiding van de uitkomsten van een evaluatie naar het drugsbeleid die de minister laat uitvoeren door het Trimbos-instituut en het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie. De minister streeft ernaar om de evaluatie voor de zomer van 2009 af te ronden en te verzenden naar de Tweede Kamer.

Naast deze evaluatie wordt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid verzocht een toekomstvisie uit te brengen met betrekking tot het drugsbeleid. Deze visie zal mede worden gebaseerd op de uitkomsten van de evaluatie van het drugsbeleid en zal samen met de evaluatie de opmaat vormen naar de nieuwe drugsnota.