Gemeente Den Haag

Vergoeding tandzorg omhoog bij nagenoeg gelijke premie

De collectieve ziektekostenverzekering voor Hagenaars met een laag inkomen gaat meer tandartskosten vergoeden, terwijl de premie nagenoeg gelijk blijft. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen de gemeente Den Haag en de verzekeraar, IZA Cura.

De premie wordt 99,32 euro per maand voor 18- tot 22-jarigen en 110 euro voor iedereen vanaf 22 jaar. Dit is inclusief het verplichte eigen risico, dat is afgekocht. De vergoeding voor tandartskosten gaat omhoog van 450 naar 500 euro. Daarmee is het pakket dat de ziektekostenverzekering dekt verder uitgebreid. Vorig jaar werd al de tandheelkundige zorg tot 22 jaar (in plaats van 18 jaar) meeverzekerd in het IZA Cura basispakket. Ook verviel de leeftijdsgrens van 21 jaar voor de betaling van anticonceptiemiddelen.

Inwoners van Den Haag met een bijstandsuitkering of een ander inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm kunnen aan de verzekering deelnemen. De ziektekostenverzekering is voordelig, doordat de gemeente in één keer voor een grote groep mensen een verzekering afsluit. Bovendien betaalt de gemeente een deel van de premie, waardoor een extra goede dekking geboden kan worden.

In 2008 hebben bijna 18.000 Hagenaars een verzekering afgesloten. In totaal werden de ziektekosten van 26.000 mensen (betalende cliënten en de gratis meeverzekerde kinderen) gedekt door IZA Cura.

De gemeente hoopt in 2009 nog meer mensen uit de doelgroep te bereiken. Daartoe start binnenkort de wervingscampagne Den Haag Helpt. Daarbij wordt onder meer een speciaal team ingezet dat als taak krijgt de armoede te bestrijden. Meer informatie is ook te vinden op de website www.denhaaghelpt.nl. Personen die zich bij IZA Cura Den Haag willen verzekeren, kunnen zich tot 15 december 2008 aanmelden. IZA Cura zorgt verder voor het opzeggen van hun oude zorgverzekering.