Gemeente Den Haag

Nieuwe huisvuilkalender valt in de bus

Alle Hagenaars ontvangen deze maand de nieuwe huisvuilkalender. Deze gaat in op 1 december 2008 en vervangt vanaf die datum de kalender over 2007/2008. De laatste kalenders vallen op zaterdag 29 november op de deurmat.

In de begeleidende brief vraagt wethouder Baldewsingh nogmaals aandacht voor het gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Ik ben ervan overtuigd dat het gescheiden aanbieden van GFT nut heeft. Ik roep dan ook alle Hagenaars op hier hun bijdrage aan te leveren, aldus wethouder Baldewsingh.

Kalender met Haagse afvalwijzer
De kalender gaat dit jaar gepaard met een aparte Haagse afvalwijzer. Op de kalender staat wanneer de gemeente huisvuil, GFT en oud papier ophaalt. Deze ophaaldagen kunnen anders zijn dan gewend. Het is dus verstandig de kalender goed te bekijken, vooral in de maanden met feestdagen.

De kalender is vanaf 1 december ook terug te vinden op www.denhaag.nl/huisvuilkalender. De Haagse afvalwijzer geeft informatie over het goed (gescheiden) aanbieden van huisvuil, het voorkomen van zwerfafval en het samen schoonhouden van de stad.

Komende feestdagen
Tijdens Kerst en op Nieuwjaarsdag wordt géén huisvuil opgehaald. In wijken waar normaal gesproken de vaste huisvuildag op donderdag of vrijdag is, gelden in deze periode andere ophaaldagen:

donderdag 25 en vrijdag 26 december wordt: zaterdag 27 december donderdag 1 januari wordt: vrijdag 2 januari

Den Haag Schoon
De huisvuilkalender en Haagse afvalwijzer zijn onderdeel van het programma Den Haag Schoon! Met Den Haag Schoon! wil de gemeente Hagenaars bewuster maken van hun eigen invloed op een schonere stad. Hagenaars worden opgeroepen actief bij te dragen aan een schoon Den Haag. Daarbij is er extra aandacht voor bestaande initiatieven van bewoners, ondernemers, wijkorganisaties, sportverenigingen, scholen, enz. Maar ook ruimte om nieuwe ideeën en initiatieven van de grond te laten komen.
Iedereen kan via www.denhaag.nl/schoon zijn idee om Den Haag schoner te maken laten weten.