Waterschap Groot Salland

Tentoonstelling 'WAT ER LEEFT'

Laatste wijziging: 7 november 2008

In deze periode loopt in het Stedelijk Museum Zwolle de tentoonstelling voor het basisonderwijs 'Wat er leeft'. Wekelijks komen meerdere groepen naar Zwolle om deze tentoonstelling te bezoeken.

Water is voor alles "wat er leeft" onmisbaar. Van water hebben we soms te weinig, soms te veel en het is soms te vies. En het is niet altijd eerlijk verdeeld onder de mensheid. Daar gaat dit project over.

We laten zien hoe men vroeger in Nederland met het drinkwater en afvalwater omging. En hoe dat tegenwoordig gebeurt. In veel andere landen hebben mensen geen toegang tot goed drinkwater en wordt het afvalwater niet altijd even veilig afgevoerd. Ook daar besteden we aandacht aan. Behalve drinkwater en afvalwater gaan we het ook hebben over regenwater. Wat gebeurt er als er te weinig regen valt of juist te veel?

Het educatieve project bestaat uit leerlingenboekjes ter voorbereiding op de tentoonstelling, informatie voor de leerkrachten en een tentoonstelling. Het project is gericht op groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Bijdrage Waterschap Groot Salland

Voor de inrichting van de tentoonstelling heeft Groot Salland een bijdrage geleverd in de vorm van een mini-zuivering, zandzakken, peilschalen en fotomateriaal.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl