Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Nieuwe locaties tijdelijke hondenborden

print
7 november 2008
Hondenroutes en honden losloopgebieden zijn duidelijk aangegeven met opvallende borden en paaltjes. Ook dit jaar wordt aan knelpunten extra aandacht geschonken met een speciaal bord.

Tijdelijk hondenborden

Veel hondeneigenaars en -uitlaters houden zich goed aan de regels voor de hondengebieden. Maar jammer genoeg niet iedereen. Wij krijgen veel klachten over uitwerpselen op andere groenstroken, de stoep en zelfs op speelveldjes. Dit komt vooral voor op groenstroken of speelveldjes die aansluiten aan een hondenroute of losloopgebied.

Om deze overlast terug te dringen plaatst de gemeente op diverse overlastplaatsen tijdelijke borden, die extra duidelijk moeten maken dat deze plekken geen onderdeel zijn van het hondenuitlaatgebied!

De nieuwe locaties

De komende periode zijn de borden te vinden op of rond:

Talmalaan

Grasveld Talmalaan, Oldenbarneveldlaan

Oranjepark

Rond het Oranjepark

Helene Swarthlaan

Rond school De Dolfijn

Extra controles

Op de plekken waar de borden staan, controleren de gemeentesurveillanten extra. Als zij een overtreding constateren kunt u een boete krijgen.

De algemene regels

Wat zijn ook al weer de regels?

In Uithoorn zijn de hondenroutes en hondenlosloopgebieden duidelijk aangegeven met opvallende borden en paaltjes. De paaltjes met rode plaatjes (uitlaatroute) of groene plaatjes (losloopgebied) geven de grenzen aan.

Voor de losloopgebieden geldt dat uitwerpselen niet hoeven te worden opgeruimd en honden los mogen lopen. Op de hondenroutes moeten de honden zijn aangelijnd en moeten de uitwerpselen op verhardingen worden opgeruimd. In het groen mogen ze blijven liggen.

Overal elders moet de hond steeds zijn aangelijnd en moeten uitwerpselen worden opgeruimd. Op speelplaatsen mogen honden helemaal niet komen.

Meer informatie kunt u vinden op
www.uithoorn.nl/wonen_en_leven/wonen/honden of haal de `hondenfolder' gratis af bij Publiekszaken.

Nieuwe plaatsen doorgeven

Omwonenden kunnen een locatie voor tijdelijke hondenborden voorstellen bij voorkeur via e-mail (gemeente@uithoorn.nl, o.v.v. hondenborden), telefonisch (513111) of schriftelijk (gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn). Geregeld komen de borden op een andere plaats te staan.

^


* Honden