Bruna lanceert boekengadget "Mijn Boeken Top 3" via Hyves

07/11/2008 16:01

Bruna BV

Deze week heeft Bruna in samenwerking met online marketing bureau Onetomarket "Mijn Boeken Top 3" gelanceerd, de eerste Nederlandse boekengadget voor Hyves.

Hyvers kunnen de gadget via Bruna.nl aan hun profiel toevoegen. Door drie boeken te selecteren en een beoordeling te geven kunnen Hyvers dan hun favoriete boeken eenvoudig via hun profiel delen met vrienden. Vrienden kunnen op hun beurt meer boekdetails opvragen door op de boeken te klikken. De achterliggende informatie wordt door Bruna verzorgd door middel van een link naar de betreffende boekpagina op Bruna.nl. Gebruikers kunnen daarbij zelf het design en de subtitel van de gadget bepalen.

Aanleiding voor de ontwikkeling van de boekengadget was de groeiende interesse die Onetomarket waarneemt vanuit de markt om dergelijke applicaties in te zetten als online marketinginstrument. Onlangs legde Onetomarket het idee daarom voor aan Bruna. Gadgets (ook wel widgets genoemd) kunnen dankzij het OpenSocial principe sinds kort vrij verspreid worden via social network sites zoals Hyves. Hierdoor is het mogelijk een viraal effect te creëren zonder investeringen in advertentieruimte. Voorwaarde voor viraal succes is echter wel dat de applicatie vermaak of functioneel voordeel biedt voor de gebruiker. In de praktijk blijkt het echter lastig commercie te koppelen aan het sociale aspect van een netwerk als Hyves. Bruna en Onetomarket zijn van mening hierin wel te zijn geslaagd met "Mijn Boeken Top 3". De gadget is een win-win situatie voor alle partijen: de gebruiker krijgt relevante leestips, Hyves heeft er een interessante applicatie bij voor boekliefhebbers en Bruna genereert extra traffic naar de website !

Ter informatie:

Bruna is een landelijke detailhandelsonderneming, die actief is met 380 winkels op de markt van boeken, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, wenskaarten, dagbladen en multimedia producten. In deze branche is Bruna marktleider. De winkelformule Bruna bestaat 140 jaar. Naast de winkelketen biedt Bruna meer dan 100.000 boeken aan via haar website www.bruna.nl.





http://www.bruna.nl/boekentopdrie/