Gemeente Edam-Volendam

Officiële eerste paal geslagen voor nieuwbouw Gouwwijk

Vrijdag 7 november '08 om half vier vond een memorabele gebeurtenis plaats. Na een jarenlange stilte voor wat betreft het bouwen van woningen voor starters, werd de symbolische eerste paal geslagen voor de bouw van 57 woningen in de Gouwwijk. Dit in een gezamenlijke actie door leden van het college van B&W, aannemers, kopers en ambtenaren.

Voorafgaand hieraan sprak wethouder Marisa Kes in de kantine van Tennisverenigign Dijkzicht de aanwezige kopers, bouwers, architecten, raadsleden en overige genodigden toe. Zij refereerde aan de zoektocht die zij, na haar aantreden als wethouder, met collega wethouders begon naar locaties voor nieuwbouw. Voor de realisering van de Gouwwijk prees zij de medewerking van alle betrokken organisaties en verenigingen, alsmede van de omwonenden die geen bezwaren indienden tegen de nieuwbouwplannen, inclusief die van de Vooruitgang.

Dit alles maakte een voortvarende aanpak mogelijk die vandaag is uitgemond in de officiële start van de Gouwwijk. Bij het opstellen van de bouwbestekken is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de gangbare praktijk in Volendam wat betreft meerwerkopties. Stelposten voor zaken die normaliter toch niet benut worden c.q. er uit gehaald worden, zoals o.a. keukens, zijn uit de bestekken gelaten, aldus wethouder Kes. Met de aannemers zijn afspraken gemaakt over de prijs van diverse gangbare meerwerkopties, zodat de kopers weten waar ze aan toe zijn.