Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 07-11-2008

Minderjarigen bekennen vernielingen op begraafplaats Werkendam

WERKENDAM - De politie heeft na onderzoek naar aanleiding van de vernielingen die op 25 oktober jl. gepleegd zijn op een begraafplaat aan het Laantje drie minderjarige verdachten achterhaald. Tijdens het verhoor legde het drietal een bekennende verklaring af. In
samenspraak met zowel de ouders als de gemeente wordt er een
schaderegeling getroffen.

Op een begraafplaats aan het Laantje zijn in het weekend van 25 en 26 oktober jl. circa 65 graven beschadigd. In alle gevallen werden de kettingen van de graven kapot gemaakt. Ook diverse paaltjes bij de grafmonumenten werden vernield. Het schadebedrag wordt geschat op circa 6000 euro. De graven zelf liepen, zover bekend, geen schade op. De politie heeft naar aanleiding van de vernielingen een onderzoek ingesteld. Naast het opnemen van een aangifte, de inzet van het middel SMS-Alert hebben de wijkagenten een uitgebreid buuronderzoek gehouden. Het onderzoek wees in de richting van de drie kinderen.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur op het Noordenbos een 21-jarige automobilist uit Geertruidenberg aangehouden. Tijdens controle constateerden de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 365 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De automobilist betreft een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 5 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en
snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Man mishandelt zijn ex-vriendin

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.00 uur op de Eikendonklaan een 23-jarige inwoner uit Heusden aangehouden voor mishandeling. Hij kreeg vanmorgen in een auto een woordenwisseling met zijn 21-jarige ex-vriendin. Aanleiding daartoe was dat de verdachte meerdere keren tijdens het autorijden aan de handrem trok. Op de Teisterbantlaan stopte het slachtoffer de auto. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vriendin meerdere keren in het gezicht sloeg.

Vriend grijpt vriendin bij de keel

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft gisteravond even na 22.00 uur in een woning in Raamsdonksveer een 41-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 43-jarige vriendin te hebben mishandeld. Het tweetal kreeg een woordenwisseling in de woning. Tijdens de woordenwisseling greep de man zijn vriendin bij de keel. Hierdoor viel het slachtoffer achterover in de bank.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond de klok van 18.45 uur een 47-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden op de Stastokstraat. Zijn rijgedrag gaf aanleiding tot de controle. De agenten zagen dat hij onnodig meerdere keren zijn snelheid verhoogde. Ook week hij diverse malen uit in de richting van de berm. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 625 ug.l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie grijpt minderjarige in de kraag voor diefstal fiets

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag rond 15.30 uur bij een school aan de Sint Josephstraat een 14-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden voor diefstal fiets. De politie stelde een onderzoek in na verkregen informatie van een getuige die gezien had dat hij de fiets vanaf de Markt had weggenomen. Op het bureau bekende de jongen de fiets gestolen te hebben.

Dongens meisje gewond bij verkeersongeval

DONGEN - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de kruising
Monseigneur Schaepmanlaan met de Monseigneur Ariensstraat raakte een 16-jarig meisje gewond. Ze is met een vermoedelijk kaak- en
hielfractuur overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis.

Een 51 jarige inwoner uit Tilburg was gistermiddag rond 16.30 uur de bestuurder van een autobus en reed daarmee via de Min. Goselinglaan de Mgr. Schaepmanlaan op. Op de kruising met de Mgr. Ariensstraat zag hij het 16-jarig meisje over het hoofd die op dat moment een snorfiets bestuurde. Het slachtoffer naderde de kruising van links over de oversteekplaats van het brom- en fietspad. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer ten val kwam en het letsel opliep.

Inzittenden bestelbus gewond bij verkeersongeval

WERKENDAM - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de kruising
Heimansgatweg met de Weersteinweg raakten de inzittenden van een bestelbus, de 85 jarige bestuurder uit Nieuwendijk en zijn 48-jarige passagier uit Almkerk gewond. Het tweetal is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem

De 58-jarige bestuurder van de bestelbus reed vanmorgen rond 10.15 uur vanuit de richting Kildijk over de Heimansgatweg. Op de kruising met de Weersteinweg zag de bestuurder een van rechts komende vrachtwagen over het hoofd die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner uit Giessenburg. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de
inzittenden van de bestelbus bekneld raakten.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-11-2008 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |