Vlaamse Overheid

Vlaanderen helemaal rond

Financiering van Expertisecentrum Dementie Vlaanderen helemaal rond

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

vrijdag 7 november 2008

Vandaag keurde de Vlaamse Regering op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, de bijkomende subsidie (100.000 euro) aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw voor het jaar 2008 goed. Zo wordt het vooropgestelde bedrag van 167.525 euro voor de financiering van het Experisecentrum gerealiseerd.

Sinds 1 januari van dit jaar werd de structuur van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen versterkt. Het takenpakket kan nu volledig ingevuld en uitgevoerd worden. Het Expertisecentrum heeft een informerende en adviserende opdracht en zal de werking van de regionale expertisecentra op elkaar afstemmen en stroomlijnen. Hiervoor werd een overlegorgaan opgestart met alle regionale centra.

Andere opdrachten houden in dat het centrum de internationale ontwikkelingen inzake dementie opvolgt en dat er informatiepakketten en vormingspakketten worden gemaakt. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen organiseert bovendien het overleg met de Vlaamse actoren in de ouderenzorg.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be