Gemeente Rotterdam

Voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie zijn dit jaar vier archeologen en één kraanmachinist genomineerd. Een van die genomineerden is Wanda Zijl van Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie is een initiatief van het Werkverband Veldarcheologie van de Nederlandse Vereniging van Archeologen (NVvA) in samenwerking met adviesbureau Hazenberg Archeologie Leiden B.V. De Prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar.

Wanda Zijl is sinds twee jaar in vaste dienst bij BOOR. Daar valt zij op door haar inzet, enthousiasme, tomeloze energie en zeer gedegen kennis van alle aspecten van de veldarcheologie. Hoewel Wanda gespecialiseerd is in archeobotanisch onderzoek, heeft zij haar voorliefde voor het archeologische veldwerk altijd behouden en is volgens haar collegas niet uit de opgravingsput weg te slaan. Wanda Zijl rondde in 2006 haar studie Archeologie en Prehistorie af aan de Universiteit van Leiden. Al tijdens haar studie was Wanda werkzaam voor de gemeente Delft op diverse projecten, o.a. de opgraving van een laat-middeleeuws grafveld bij de Nieuwe Kerk en het onderzoek naar het middeleeuwse Ursulaklooster. Wanda Zijl gaat ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet in de Nederlandse veldarcheologie en heeft haar eerste nominatie voor een belangrijke nationale prijs in elk geval al binnen!

Bron: Gemeentewerken, 07-11-2008