FNV KIEM

Meer mogelijkheden voor ondernemers bij arbeidsongeschiktheid

week 45 | 7-11-2008 | 15:20:57 | Redactie

De helft van de zelfstandig ondernemers heeft nog geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid afgesloten. Vaak is de reden dat de ondernemer het risico te laag inschat of denkt dat een verzekering te duur is.

Campagne
FNV Zelfstandigen (waaronder FNV KIEM), PZO en CNV Zelfstandigen voeren samen met het Verbond van Verzekeraars en de ministeries van SZW en EZ een campagne om ondernemers uit te nodigen om de kosten en baten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering nog eens zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

De campagne brengt de risico's van arbeidsongeschiktheid voor startende ondernemers onder de aandacht en wijst op verschillende mogelijkheden om je hier als ondernemer - als je dat wilt - tegen te verzekeren. De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor zelfstandigen om zich te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid sterk toegenomen en bestaat er een breed aanbod. Mensen die zich wel willen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid maar er niet in slagen daarvoor een reguliere oplossing te vinden, kunnen kijken of de zogenaamde vangnetverzekering een oplossing biedt. Idealiter hoeven zo min mogelijk mensen hier gebruik van te maken. Het heet niet voor niets een vangnet.

Voor bestaande ondernemers die al eerder probeerden om gebruik te maken van de vangnetverzekering maar daar niet in geslaagd zijn, bieden verzekeraars vanaf 1 november 2008 gedurende drie maanden een nieuwe mogelijkheid om alsnog toegang te krijgen tot de vangnetverzekering. De campagne wijst bestaande ondernemers op die tijdelijke mogelijkheid.

Meer informatie