Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | November

* | SPF koopt winkels Raadhuisplein

SPF koopt winkels Raadhuisplein

Projectontwikkelaar Redema Groep B.V heeft de winkels van het nieuwe complex Raadhuisplein verkocht aan het Spoorwegpensioenfonds (SPF) en het Pensioenfonds voor het openbaar vervoer.

De projectontwikkelaar uit IJsselstein heeft hiervoor een overeenkomst getekend met SPF-beheer, de manager van deze twee fondsen. Na de realisatie komt het beheer van de winkels in handen van Redema. De verkoop betekent dat er een stevige basis ligt voor de investeringen die voor het omvangrijke project nodig zijn. Door deze verkoop zijn alle onderdelen van het plan verkocht: de parkeergarage aan de gemeente, de woningen aan LeClercq Planontwikkeling en de winkels aan SPF.

De aankoop van de winkels in het complex Raadhuisplein betekent voor deze pensioenfondsen een flinke uitbreiding van hun winkelbezit in Noord-Nederland. Het project in Drachten past in het streven om de portefeuilles van de fondsen te versterken met winkelobjecten die een sterke marktpositie hebben in hun verzorgingsgebied. Het nieuwe Raadhuisplein heeft circa 21.000 m2 aan winkelruimte, 174 woningen en een ondergrondse parkeergarage van 700 plaatsen. Het winkelcentrum is al voor zo´n 80% verhuurd. De huurders vormen een mix van landelijke filiaalbedrijven en sterke regionale en lokale ondernemers.

Voorbereiding begonnen
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen, op dit moment worden o.a. nutsvoorzieningen aangelegd. Daarover leest u regelmatig in deze krant. De daadwerkelijke bouw start begin volgend jaar en bestaat uit drie fases. In 2011 moet het nieuwe Raadhuisplein klaar zijn.
De nieuwe maquette van het Raadhuispleinproject is te zien in de hal van het gemeentehuis.