Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


PC voorziening voor jongeren

5 november 2008

De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat alle jongeren in het voortgezet onderwijs thuis kunnen internetten. Dat moet ook mogelijk zijn voor jongeren die opgroeien in een gezin waar wat minder geld is te besteden. Daarom kunnen dit jaar álle jongeren in het voortgezet onderwijs, die ouders met een laag inkomen hebben, een computer, printer en internet krijgen.

Stel, de computer van uw kind is net kapot, en hij of zij heeft deze echt nodig voor zijn werkstukken in het voortgezet onderwijs. U hebt niet eerder een computer van de gemeente gehad. Ook hebt u geen geld om een computer te kopen omdat u een laag inkomen hebt en al veel andere uitgaven. In zo'n situatie kan de gemeente Amsterdam helpen met de PC-voorziening!

Wat is de PC-voorziening?
Met de PC-voorziening kunnen jongeren in het voortgezet onderwijs een computer met printer krijgen als hun ouders een laag inkomen hebben. Daarbij zit ook een internetabonnement voor 3 jaar.

Voor wie is de PC-voorziening?
De voorziening is voor alle Amsterdamse jongeren die:
* op 31 december 2007 jonger waren dan 18 jaar
* in 2008 voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan of al op het voortgezet onderwijs zitten

* bij ouder(s) of verzorger(s) wonen, die in 2007 een laag inkomen* hadden

* in een gezin wonen dat in de afgelopen 4 jaar niet eerder een computer van de gemeente heeft gekregen.


*U hebt een laag inkomen als uw fiscaal jaarinkomen (dit is het hoogste bedrag op uw jaaropgave) in 2007 niet hoger is dan:
* EUR 18.305 voor een alleenstaande ouder
* EUR 19.932 voor een gezin

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de PC-voorziening op de website van DWI.