Persberichten 07/11 middag

Regio, 07-11-2008

Hillegom Henneptoppen en hennepkwekerij aangetroffen De politie heeft vrijdag 7 november een bewoonster van een woning aan het Patrimoniumplein aangehouden. In haar woning werd 2.1 kilo henneptoppen aangetroffen. De politie had tips uit de buurt gekregen over een mogelijke hennepkwekerij in de woning. In de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen, maar wel aanwijzingen dat deze er wel is geweest. Wel troffen agenten gedroogde henneptoppen aan in twee kratten. Volgens de bewoonster had zij al meerdere jaren hennep geteeld voor eigen gebruik. In een woning aan de Kortenaer werd op dezelfde dag een hennepkwekerij met 42 planten aangetroffen. Eveneens na informatie uit de omgeving werd onderzoek gedaan naar een mogelijke hennepkwekerij daar. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. NUON doet aangifte van diefstal van de stroom. De politie heeft een 38 jarige man uit Hillegom als verdachte gehoord over de kwekerij. De politie zal binnenkort meerdere verdachten horen.

Katwijk Politie houdt winkeldief aan De politie heeft vrijdagmorgen 7 november een 31 jarige Katwijker aangehouden voor winkeldiefstal in de Zeilmakerstraat. De man trachtte te ontkomen maar werd door verschillende winkelmedewerkers tegen gehouden. De man gaf een valse naam op, maar dit werd doorzien door de politie, hij is meegenomen naar het politiebureau.

Gouda Bekeuringen na controle fietsverlichting De politie heeft donderdag 6 november tussen 07.15 en 07.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Kattensingel. Negen fietsers kregen een bekeuring.

Fietsverlichting De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.

Gouda Politie houdt jongeren aan De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 november vijf jongeren aangehouden in de leeftijd van 15 tot 18. De politie kreeg bericht dat enkele jongeren over een auto liepen in de Zevende Heesterhof. Daar aangekomen werd de groep aangetroffen, bij het zien van de politie trachtten zij te ontkomen. Twee jongens konden direct aangehouden worden, de overige drie volgden iets later. Het vijftal is voor verhoor naar het bureau vervoerd en zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Politie houdt agressief rijdende automobilist aan Een 21 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 7 november staande gehouden door een politiefunctionaris in burger op de N207. Het herhaaldelijk overtreden van de verkeersregels was hier aanleiding toe. De man reed van Alphen naar Gouda. De man maakte gebruik van een verdrijvingsvlak negeerde twee keer het inhaalverbod voor motorvoertuigen en reed daarbij aanzienlijk sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer. Bij de verkeerslichten in Waddinxveen kon de man staande gehouden worden. Waarbij de politiefunctionaris in burger bijval kreeg van meerdere bestuurders die de man kort daarvoor gepasseerd was. Het rijgedrag van de man, gedurende één rit de verkeersregels ernstig overtreden en/of zich schuldig maken aan agressief of risicovol rijgedrag, valt onder de criteria voor de Educatieve Maatregel Gedrag, zoals die per 1 oktober 2008 van kracht is. De Alphenaar zal daarom worden aangemeld bij het CBR. Deze bepaalt dan of de EMG moet worden gevolgd. De maatregel bestaat uit een gesprek van drie cursusdagen die door de cursist zelf betaald moet worden; de kosten hiervan bedragen 750, 00. Als een overtreder niet opdaagt wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Bovendien zal hij nog een boete krijgen voor de gemaakte verkeersovertredingen.

Hazerswoude-Rijndijk Aanrijding auto met brommer Een 24 jarige bromfietsster uit Hazerwoude-Rijndijk is op vrijdagochtend 7 november aangereden door een 40 jarige automobiliste uit Koudekerk aan de Rijn. De automobiliste reed op de Rijndijk in de richting van Zoeterwoude. Toen zij linksaf wilde slaan, zag zij de bromfietsster die in dezelfde richting reed op het fietspad over het hoofd. Een aanrijding kon niet vermeden worden, de bromfietstster reed in op de zijkant van de personenauto. Met letsel aan haar rug knie en nek is zij vervoerd naar het Rijnlands Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Aanrijding auto met fiets Een 27 jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is op vrijdagmorgen 7 november op de rotonde van de Burgemeester Bruins Slotsingel, Groenoord en Marsdiep aangereden door een 36 jarige automobilist uit Koudekerk aan de Rijn. De automobilist verleende geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstond. De Alphenaar liet zijn pijnlijke knie onderzoeken door een ambulancemedewerker maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

--- einde berichten ---