Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 07-11-2008

Politie verricht vijf arrestaties tijdens horeca

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten die belast zijn met het horecatoezicht vijf arrestaties verricht.

Omstreeks 00.45 uur hielden agenten een 39-jarige Bredanaar op de Nieuwe Prinsenkade aan voor mishandeling. Hij zou een 20-jarige Bredanaar in zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte ontkent geslagen te hebben.

Op de Veemarktstraat hielden agenten rond 02.15 uur een 18-jarige man uit Lage Zwaluwe en een 18-jarige inwoner uit Hooge Zwaluwe aan voor vernieling. Beiden zouden een ruit van een woning aan de
Veemarktstraat hebben ingegooid. Een bewoner zag het en gaf het signalement door aan agenten. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

Om 03.45 uur is een 33-jarige Bredanaar op de Haven betrapt met softdrugs. Hij zou hennep verkocht hebben. De man is meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat hij 9 gram hennep bij zich had en een mes.

Om 05.00 uur is een 23-jarige inwoner uit Breda op de Potkanstraat opgepakt. Hij werd door een beveiligingsmedewerker betrapt op het willen snuiven van cocaïne. De man is door de politie meegenomen naar het bureau.

Politie houdt alcoholcontrole in wijk Zandberg

BREDA: De politie hield donderdagavond op twee locaties in de wijk Zandberg een alcoholcontrole. Op de Wilhelminastraat is van 19.15 tot 22.45 uur gecontroleerd en van 23.30 tot 01.30 uur is op de
Ginnekenweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal ondergingen 539 bestuurders een blaastest. Drie bestuurders bliezen teveel.
Een 38-jarige Bredanaar is vrijdagochtend om 01.15 uur op de
Ginnekenweg opgepakt. Hij blies 675 ug/l terwijl 220 ug/l is
toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en mag zich
verantwoorden voor de rechter.
Een 39-jarige Bredase blies op de Ginnenkenweg 240 ug/l. Een 33-jarige Bredanaar blies op de Wilhelminastraat rond 21.00 uur 240 ug/l. Zij kregen een transactievoorstel uitgereikt.

Bredanaar betrapt op diefstal in garagebox

BREDA: De politie heeft een 22-jarige inwoner uit Breda donderdagavond omstreeks 22.15 uur opgepakt op de Sluisstraat. Een buurtbewoner zag dat drie mannen aan het inbreken waren in een garagebox op de
Sluisstraat. Agenten kwamen ter plaatse en probeerden de mannen in te sluiten. Helaas wisten twee van hen via de brandgang te ontkomen. De derde persoon is gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld.

Agent betrapt twee mannen op drugsdeal

BREDA: De politie heeft een 18-jarige en een 16-jarige Bredanaar donderdagavond rond 21.10 uur op de Karnemelkstraat opgepakt. Agenten zagen dat er vermoedelijk een drugsdeal gaande was en hebben direct de betrokkenen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de 16-jarige jongen circa 100 gram softdrugs bij zich had. De 18-jarige jongen had een joint bij zich. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man opgepakt voor bedreiging

BREDA: De politie heeft donderdagavond op de Slingerweg rond 19.30 uur een 42-jarige man uit Dordrecht opgepakt. Hij bedreigde een 37-jarige medewerker van het daklozencentrum. De verdachte had een
toegangsverbod en werd hier door een medewerker op aangesproken. Dit resulteerde in bedreigingen naar de medewerker. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hebben de verdachte meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat hij cocaïne bij zich had. Deze zijn in beslag genomen.

Autodief aangehouden in Breda

BREDA: Donderdagmiddag rond 17.00 uur hebben agenten een 23-jarige Bredanaar op de Pieter Huysserstraat aangehouden. Agenten zagen een auto rijden waarvan ze wisten dat deze eerder op de dag uit de Boschstraat gestolen was. Hierop hebben ze de bestuurder aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij geen rijbewijs had en circa 20 bolletjes cocaïne bij zich had. De man is in verzekering gesteld.

Bredanaar veroorzaakt gevaarlijke situaties met rijgedrag

BREDA: Donderdagmiddag rond 16.30 uur heeft de politie op de Pieter Huysersstraat een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Hij kreeg van de politie een stopteken maar weigerde te stoppen. De man reed met hoge snelheid weg. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor het verkeer en spelende kinderen in de wijk.

Bredanaar verdacht van het stelen laptop

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur een 34-jarige inwoner uit Dordrecht op het politiebureau gearresteerd. Hij wordt verdacht van diefstal van een laptop uit een bouwkeet op het
Chasseveld. Een getuige zou gezien hebben dat de man met een laptop wegliep en deze in een portiek weglegde. De getuige heeft de verdachte meegenomen naar het bureau en heeft een verklaring afgelegd. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De laptop is nog niet terecht.

Auteur: Eefje Klijberg

Twee Belgen in bezit van grote hoeveelheid softdrugs

BREDA: De politie heeft een 19- en 20-jarige man uit België
donderdagmiddag rond 14.15 uur op de Lunetstraat aangehouden. De auto reed met hoge snelheid over de Lunetstraat. Daarop hebben agenten de bestuurder een stopteken gegeven en een onderzoek ingesteld. Ze hadden ruim 750 gram hennep en bijna 60 gram hasj bij zich. De mannen zijn meegenomen naar het bureau.

Man ernstig gewond na val van ladder

RUCPHEN: Vanochtend rond 10.45 uur vond bij een woning aan de
Krijntjes een ongeval plaats. Een inwoner uit Rucphen raakte hierbij ernstig gewond. De man verrichte onderhoudswerkzaamheden aan een woning. Hierbij is hij van een ladder gevallen. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd in Tilburg.

Laatst gewijzigd 07-11-2008 17:34 | © Regio Midden en West Brabant |