Gemeente Gouda


Minima krijgen extraatje voor de kerst. (7-11-2008)

Goudse huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen ontvangen rond de kerst van de gemeente eenmalig 50 euro. Huishoudens binnen deze doelgroep die bij de gemeente bekend zijn, ontvangen de bijdrage automatisch. Wie nog niet als minima bekend is bij de gemeente, kan dit extraatje aanvragen.

De verstrekking is mogelijk nadat door een actie van kamerleden landelijk 50 miljoen euro extra beschikbaar is gesteld voor incidenteel armoedebeleid. Van de ruim 3.600 Goudse huishoudens die aanspraak kunnen maken op het extraatje zijn 2.200 tot 2.300 huishoudens bekend bij de gemeente. Deze huishoudens ontvangen een brief van de gemeente dat zij de bijdrage automatisch ontvangen.

Zelf aanvragen

De overige huishoudens met een laag inkomen kunnen dit extraatje verkrijgen door het aanvragen van de Geld-Terug-Regeling. Na toekenning van deze aanvraag wordt de bijdrage automatisch overgemaakt en kan men profiteren van de overige vergoedingen en kortingen van de Geld-Terug-Regeling. Het aanvraagformulier is te verkrijgen op www.gtrgouda.nl of door contact op te nemen met bureau Geld-Terug-Regeling Gouda, telefoonnummer (024) 6631884 of via de gemeente Gouda, telefoonnummer 0182-588 566.


---