Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Joke Hermsen wint Halewijn Literatuurprijs

7 november 2008

De Halewijnprijs 2008 is gewonnen door Joke Hermsen. In De Baarsjes beter bekend als de voorzitter van De Baarsjes Denktank.

Behalve Hermsen waren ook Arjen Lubach, Bert Natter, Gustaaf Peek en Ellen Wenkelbach genomineerd. De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur die volgens de jury op grond van de kwaliteit van zijn of haar werk een nog bredere belangstelling verdient. Naast een geldbedrag ontvangt de winnaar ook een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.

Foto van Joke Hermsen De Halewijnprijs voor Hermsen, auteur van onder meer de romans Tweeduister, De Profielschets en het dit jaar verschenen De liefde dus (een historische roman over Belle van Zuylen), wordt op zaterdag 15 november om 15.00 uur in de grote zaal van de bibliotheek van Roermond uitgereikt. Naast diverse voordrachten zal ook de film, die Jaap de Jonge over de roman De liefde dus maakte, worden vertoond. De prijs werd eerder gewonnen door onder anderen Esther Jansma en Arthur Japin.