Gemeente Nieuwegein


* goedkoop en supersnel glasvezel voor ondernemers in nieuwegein

Goedkoop en supersnel glasvezel voor ondernemers in Nieuwegein

vrijdag, 7 november 2008
Zaken doen via glasvezel ligt nu binnen handbereik van vrijwel alle bedrijven en instellingen in de gemeente Nieuwegein. Dat is het resultaat van een overeenkomst die de provincie Utrecht begin oktober heeft gesloten met verschillende glasvezelaanbieders.

Glasvezelkabels Veel bedrijven betalen maandelijks veel geld voor een hoogwaardige DSL- of kabelaansluiting. Desondanks lopen zij vaak tegen de grenzen van hun verbinding aan. Dankzij het breedbandproject van de provincie Wij Zijn Breed kunnen bedrijven en instellingen nu snel, goedkoop en gemakkelijk overstappen op glasvezel.

Vraagbundeling
Om tot een interessant aanbod voor glasvezel te komen heeft de provincie gebruik gemaakt van vraagbundeling. Tijdens informatieavonden, zoals die op 5 juni 2008 ook in Nieuwegein plaats vond, hebben diverse partijen zich aangemeld. Inmiddels hebben al meer dan 500 bedrijven en instellingen aangegeven interesse te hebben in glasvezel. Voor die én toekomstige geïnteresseerden heeft de provincie een aantrekkelijk aanbod weten te bedingen bij verschillende netwerkaanbieders. Voor maximaal EUR 275,- per maand is al een aansluiting van 100Mbit/s verkrijgbaar.

Postcodecheck
Ondernemers die interesse hebben in glasvezel kunnen terecht op www.Wij-Zijn-Breed.nl. Met de postcodecheck op deze website kunnen zij precies zien welke aanbieders hen tegen welke condities kunnen aansluiten. Bij interesse kunnen zij direct een offerte aanvragen. Op de website is ook meer informatie te vinden over de voordelen van glasvezel en over het project van de provincie: Wij Zijn Breed.